Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1693

Wątek: Canon 40D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zapomniałeś dodać że to subiektywna ocena .
    Wszystkie moje oceny są subiektywne - to oczywista oczywistość

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ja np wierzę w skuteczność osiąganych efektów z tego programu ale do jego filozofii (obsługa, interface, workflow) nie mogę się nijak przekonać. Dlatego lepiej nie wydawać takich odgórnych osądów "że najlepszy" bo... nie dla każdego jest najlepszy.
    No widzisz.. i pośrednio potwierdzasz że jest najlepszy bo efekty sa świetne, a oglądasz z reguły finalny produkt.. ja na razie nie moge się przekonać do np. DPP a i efekty tego ostatniego też są gorsze od C1. A i filozofia obsługi C1 w wersji 3.7.x bardzo mi pasowała, teraz widzę odchyłkę w kierunku lightrooma i jeszcze nie wiem czy to dobrze , ale jak efekty bedą ok to jakoś się przemogę i przyzwyczaję..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    No widzisz.. i pośrednio potwierdzasz że jest najlepszy bo efekty sa świetne, a oglądasz z reguły finalny produkt..
    Potwierdzam że jest skuteczny, bez popadania w zachwyty .
    Np dopóki miałem ACR 3.7 w PS CS2 to wiedziałem że kolorystykę (np skóry) lepszą a na pewno z mniejszą ilością grzebaniny wyciągnąłbym w C1 nawet LE... na szczęście w ACR 4.2 i CS3 nie ma już takich problemów 8) .

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Wszystkie moje oceny są subiektywne - to oczywista oczywistość
    Pytanie arturs: czy C1 automatycznie koryguje błędy soczewki czy po prostu nie ma takiej opcji? Nigdzie nie mogłem znaleźć, a korekcje te są dla mnie dość istotne. Wiem wiem że da się w PSie ale jest to zdecydowanie bardziej czaso/praco chłonne niż przesunięcie suwaczka w LR. Jak to jest w C1?
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Uprawnienia umieszczania postów