Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 120 z 148 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 191 do 1 200 z 1693

Wątek: Canon 40D

Mieszany widok

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Nie ma.Mozesz je dowolnie zmienic lub wpisac swoje ustawienia poszczególnych parametrów,Chyba ze zechcesz je zachowac.Pozdrawiam
    To może źle sformułowałem pytanie. Czy te parametry mają wpływ na RAWa? Czy RAWy robione w różnych stylach czymś się rzeczywiście różnią?
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Coś już napisał Awatar paulusus
    Miasto
    Ochotnica Dolna

Domyślnie

a słuchajcie...pisze o uaktualnieniu z 1.0.4 .... mam zakładać, że jak posiadam 1.0.3 to w nowym firmware będą zawarte wszystkie poprawki z 1.0.4 ? ... czy w pierwszeństwie trzeba "zainstalować" ten poprzedni ?
    Canon 6D x2 | Tamron 15-30 f/2.8 | Sigma A 35 f/1.4 | Canon 50 f/1.4 | Canon 85 f/1.8 | Tamron 90 f/2.8 | Canon 135 f/2.0 L | Canon 300 f/4 L | Canon Extender x2 III |

amesab
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paulusus Zobacz posta
    a słuchajcie...pisze o uaktualnieniu z 1.0.4 .... mam zakładać, że jak posiadam 1.0.3 to w nowym firmware będą zawarte wszystkie poprawki z 1.0.4 ? ... czy w pierwszeństwie trzeba "zainstalować" ten poprzedni ?
    Mozesz bezposrednio upgradeowac firmware do 1.0.5
    Bedziesz mial wszystkie parametry jak kazdy z Firmware 1.0.5.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie HTP w 40D

Czy wlaczenie HTP ma znaczenie jesl fotografuje tylko w formacie RAW?
    jarek

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -jaro- Zobacz posta
    jarek
    Raczej ma bo światłomierz inaczej pokazuje i o te 1/3 czy 3/2 EV prześwietli w stosunku do "normalnego" pomiaru..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czyli mozna korzystac z iso 100 z lekkim przeswietleniem i powinno wyjsc na to samo?
    jarek

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

czyli mozna korzystac z iso 100 z lekkim przeswietleniem i powinno wyjsc na to samo?
    jarek
    W zasadzie tak to wygląda - chociaż cholera wie jak tam pan Canon to wykombinował.. - sprawdź sobie mierząc światło na ten sam motyw w różnych ustawianiach
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jarek
    Dokleiłem do tego wątku bo już było omawiane. Użyj funkcji 'Przeszukaj ten wątek' i wpisz np 'priority' . Miłej lektury 8) .

Dopiero zaczyna Awatar Nightranger
    Miasto
    Jaworzno, Polska

Domyślnie

Cześć!
    Chciałem jeszcze na chwilę wrócić do tematu rzekomej nieostrości 40D. Otóż od miesiąca jestem posiadaczem tego aparatu i jestem pod wielkim wrażeniem. Zdjęcia wychodzą bardzo ostre, a przecież testuję 40D tylko z EF 50/1.8. Dziś wywoływałem RAWy i niemal z krzesła nie spadłem jak wiele można jeszcze ze zdjęcia wyciągnąć w ACR 4.3. Tu chciałem Was zapytać czy wiecie do czego służy parametr vibrance i clarity w ACR4.3. W starszych wersjach było znacznie mniej opcji. Pozdrawiam

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nightranger Zobacz posta
    Cześć!
    Chciałem jeszcze na chwilę wrócić do tematu rzekomej nieostrości 40D. Otóż od miesiąca jestem posiadaczem tego aparatu i jestem pod wielkim wrażeniem. Zdjęcia wychodzą bardzo ostre, a przecież testuję 40D tylko z EF 50/1.8. Dziś wywoływałem RAWy i niemal z krzesła nie spadłem jak wiele można jeszcze ze zdjęcia wyciągnąć w ACR 4.3. Tu chciałem Was zapytać czy wiecie do czego służy parametr vibrance i clarity w ACR4.3. W starszych wersjach było znacznie mniej opcji. Pozdrawiam
    Vibrance - taki saturation, tylko że inny. Polecam googlownice, są przykłady tłumaczące różnicę.
    Clarity: to już jest inszy wypas. Podbija lokalne kontrasty w średnich tonach. Łopatologicznie wytłumaczone masz to tu: http://www.lightroomkillertips.com/2...-with-clarity/
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Strona 120 z 148 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów