a słuchajcie...pisze o uaktualnieniu z 1.0.4 .... mam zakładać, że jak posiadam 1.0.3 to w nowym firmware będą zawarte wszystkie poprawki z 1.0.4 ? ... czy w pierwszeństwie trzeba "zainstalować" ten poprzedni ?![]()
Canon 6D x2 | Tamron 15-30 f/2.8 | Sigma A 35 f/1.4 | Canon 50 f/1.4 | Canon 85 f/1.8 | Tamron 90 f/2.8 | Canon 135 f/2.0 L | Canon 300 f/4 L | Canon Extender x2 III |
Czy wlaczenie HTP ma znaczenie jesl fotografuje tylko w formacie RAW?
jarek
czyli mozna korzystac z iso 100 z lekkim przeswietleniem i powinno wyjsc na to samo?
jarek
Cześć!
Chciałem jeszcze na chwilę wrócić do tematu rzekomej nieostrości 40D. Otóż od miesiąca jestem posiadaczem tego aparatu i jestem pod wielkim wrażeniem. Zdjęcia wychodzą bardzo ostre, a przecież testuję 40D tylko z EF 50/1.8. Dziś wywoływałem RAWy i niemal z krzesła nie spadłem jak wiele można jeszcze ze zdjęcia wyciągnąć w ACR 4.3. Tu chciałem Was zapytać czy wiecie do czego służy parametr vibrance i clarity w ACR4.3. W starszych wersjach było znacznie mniej opcji. Pozdrawiam
Vibrance - taki saturation, tylko że inny. Polecam googlownice, są przykłady tłumaczące różnicę.
Clarity: to już jest inszy wypas. Podbija lokalne kontrasty w średnich tonach. Łopatologicznie wytłumaczone masz to tu: http://www.lightroomkillertips.com/2...-with-clarity/
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa