Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 110 z 170 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 1693

Wątek: Canon 40D

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

taki mały trochę OT:
    Nie miałem nigdy Sigmy więc pytam, czy to normalne że obie sigmy jakie mam (10-20 i 70-200) da się lekko poruszyć w bagnecie (lewo prawo)? Ruch jest minimalny ale jednak.. Patrzyłem na LiveView x10 i nie ma to wpływu na ostrość czy coś w tym stylu...
    Pytanie proste: czy może to stanowić podstawę reklamacji czy dać sobie spokój?

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

wywietlacz mi nie przeszkadza, wrzucam CF w palmtopa i obrabiam fotki lub je przegladam. Fotografowalem wczesniej 20D, fajny aparat ale juz nie wrocilbym do niego. Co do 40D - nie zaufalbym mu np. majac focic slub.
    Canon w klasie aparatow polprofesjonalnych ma niestety duzo niedociągnięć..:-(

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    taki mały trochę OT:
    Nie miałem nigdy Sigmy więc pytam, czy to normalne że obie sigmy jakie mam (10-20 i 70-200) da się lekko poruszyć w bagnecie (lewo prawo)? Ruch jest minimalny ale jednak.. Patrzyłem na LiveView x10 i nie ma to wpływu na ostrość czy coś w tym stylu...
    z TC Kenko jest to samo, po prostu to nie Canon...

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Ludzie idzcie robic zdjecia a nie zamartwiacie si ostroscia, szumami itp.

Jak zaczalem czytac ten temat to sam zaczalem myslec czy czasem z moim 40D nie ma jakis problemow.
    Ale wkurzylem sie i przestalem to czytac i zaczalem robic fotki - i jak sie nie mysli o glupotach to fotki sie podobaja, sa ostre itp.

Czytam czasami forum Nikona i jakos tam nie widze zeby Nikoniarze mieli problemy z puszkami, czy z nieostrymi szklami itp.

A tu co troche jakis temat o niby ciulowym 17-40, o problemach z 24-70 L, to znow cos nie tak z puszka itp, itp.

Nie wiem juz czy rzeczywiscie Canon produkuje jakies buble, czy tez Canonierzy sa zbytnimi onanistami sprzetowymi, a nie fotografami ?!?!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta
    (....)

Czytam czasami forum Nikona i jakos tam nie widze zeby Nikoniarze mieli problemy z puszkami, czy z nieostrymi szklami itp.

(...)
    Też są tam narzekania. Może w mniejszym natężeniu i dotyczą innych kwestii ale są.
    W kwestii bublowatości Canona to wszystko co do tej pory kupiłem (a jest tego trochę) służy mi z powodzeniem.

EDIT: O nie przepraszam - drukarka atramentowa - straszne dziadostwo to było brrrr...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-10-2007 o 21:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Wlasnie rozpakowalem 40D... przesiadka z 350tki jest ciezka, bo wszystko jest inne, ale czuje ze jak juz sie przyzwyczaje to bedzie fajnie (:
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta
    Nie wiem juz czy rzeczywiscie Canon produkuje jakies buble, czy tez Canonierzy sa zbytnimi onanistami sprzetowymi, a nie fotografami ?!?!
    Pewnie i jedno i drugie, ale co do doskonalości Nikona też byłbym ostrożny, wkońcu to też masówka, zresztą jedyne aparaty, które miałem, a które wykonały totalny zwis podczas focenia to były własnie Nikony: E4500 i D70

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GLE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a-w Zobacz posta
    A możesz zrobić test powtarzalności autofokusa
    To samo ujęcie zrobione kilkukrotnie przy ustawieniu zdjęć pojedynczych , centralnym punktem, po przekadrowaniu i ponownym ustawieniu ostrości
    Dla obu puszek
    w warunkach studyjnych nie ma z tym najmniejszego problemu na obu puszkach, natomiast w terenie 40D lepiej sobie radzi z szkłami sigmy które używam, 40d kupiłem głownie dla jaśniejszego i większego wizjera to chyba najważniejsze co różni te dwa body. sama jakość zdjęć jest identyczna. jednak gdybym miał ta wiedzę co dziś nie zamienił bym 400d na 40d, nie warto. jak ktoś ma starsze body to tak, ale nie przesiadka z 400d na 40d...
    wiec do roboty nie onanizować sie przy sprzęcie

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

fotki mojego akwa z "pysiami":

http://picasaweb.google.com/piotrwzk/Akwarium40D

wniosek dotyczacy ostrości:
    jasne rybki znacznie łatwiej i celniej łapie autofokus niż ciemne - czy tak powinno być?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GLE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    taki mały trochę OT:
    ja też mam dwie sigmy 17-70 i 70-300 .. za cholerkę nie dają się poruszyć w korpusie ;] czego nie można powiedzieć o zdjęciach, wychodzą nieostre gdy staram się poruszyć obiektywem podczas pstrykania tak chyba nie powinno być ?

Strona 110 z 170 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów