Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 106 z 170 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 1693

Wątek: Canon 40D

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Niestety nie mam pod reka modelki (w formie zywej istoty) natomiast pofocilem troche ogrodowych różności.
    http://www.fotochromia.com/IMG_0584.jpg
    (ostrosc ustawiona na ciemniejszy punkt na dyni)
    http://www.fotochromia.com/IMG_0574.jpg
    ostrość na 4.
    ostre toto?
    a ty jak sobie odpowiadasz na to pytanie? I co bedzie jak wszyscy napisza ze ostre a wg Ciebie bedzie nieostre lub na odwrot... czy uniesiesz taki ciezar

edit: wg mnie nie jest ostre... chociaz na iso 800 slabe szko (ni wiem jakie?!) i jpg to moze obleciec jak najbardziej.
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 07-10-2007 o 11:10
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

fotochromia.. ej no kurde teraz to przegiąłeś.. z tego co wiem potrafisz przyzwoicie robić zdjęcia, a ostrości ocenić nie umiesz

(Pozdrowienia dla Marcina)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    a ty jak sobie odpowiadasz na to pytanie? I co bedzie jak wszyscy napisza ze ostre a wg Ciebie bedzie nieostre lub na odwrot... czy uniesiesz taki ciezar

edit: wg mnie nie jest ostre... chociaz na iso 800 slabe szko (ni wiem jakie?!) i jpg to moze obleciec jak najbardziej.
    Unoszeniem Ciężarów przeze mnie sie nie przejmuj - możę dam radę
    Jak dla mnie, przy powiększeniu na 19'' CRT@1280/1024 wygąda w miarę. Na Cropie jest moim zdaniem "w miarę" ostre, natomiast przy lekkim powiększeniu krawędzie już mydlą. Tak ja to widzę

Generalnie nowy sprzęt/nowe szkła. to było robione Sigmą f2.8/70-200. Zapewne stałką by to ostrzej wyszło.

Kubaman : jak dotychczas siedziałem w Nikonie i szkła Sigmy też dla mnie nowość w sumie. Dzięki - pozdrowienia przekażę!

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Witam wszystkich
    To jest mój pierwszy post na CB. Przymierzam się właśnie do 40D. Przeczytałem już wszystko (chyba ) na jego temat. Interesuje mnie czy ktoś z używających 40D miał styczność np z nikonem D70/D80 i może powiedzieć coś o szybkości af i jego celności , pracy z lampą w porównaniu do tych nikonów?
    Co do szumu na powyżej iso 400 już jestem przekonany , że jest dużo lepiej ( no coś około 1,0 EV na moje oko )

pozdrawiam Krzysiek

Miałem D70s i D80 i wiem, że nijak sie mają do Canona więc znów wróciłem do systemu, tym razem do 30D bo 40tek jeszcze nie było. Zastanawia mnie tylko ta praca z lampą. Faktycznie u Nikona można sterować wszystkim z body, Canon zmusza nas do grzebania w lampie(co mnie jakoś nie przeszkadza ale ciekawi mnie oczywiście bo przymierzam się do 580tki).
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie chcę budzić tego wiecznego jak żółta rzeka tematu C/N, ale to jedna z podstawowych dla mnie wad w Canonie. W D70 była możliwość nie tylko sterowania wbudowaną lampą (manual bez przedbłysku) co sprawdzało się przy wyzwalaniu fotocel, ale też wbudowana lampa może sterować bezprzewodowo innymi (w Canonie z tego co wiem tylko 580EX to potrafi (poprawcie mnie - bo pewnie sie mylę) ).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

550ex też to potrafi

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam pytanie: przy zapisie zdjęć w formacie RAW+L na karcie zostają zapisane 2 identyczne JPGi o tej samej nazwie pliku i wielkości. Czy da się to gdzieś ustawić w aparacie żeby powstawał jpg i CR2 czy mam coś nie tak z moim egzemplarzem?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mam pytanie: przy zapisie zdjęć w formacie RAW+L na karcie zostają zapisane 2 identyczne JPGi o tej samej nazwie pliku i wielkości. Czy da się to gdzieś ustawić w aparacie żeby powstawał jpg i CR2 czy mam coś nie tak z moim egzemplarzem?
    Zgrywaj zdjęcia z karty przez czytnik, a nie kablem - było setki razy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

oki - w takim razie sorki po czytnik nie zdazylem na giełdę pojechać bo mnie mglisty wschód dziś zauroczył nad Wiśniczem

Bywalec

Domyślnie

, ale też wbudowana lampa może sterować bezprzewodowo innymi (w Canonie z tego co wiem tylko 580EX to potrafi (poprawcie mnie - bo pewnie sie mylę) ).
    Możesz też kupić specjalny sterownik bezprzewodowego błysku za bagatela prawie 1000zł. W pewnych sprawach Canon jest bardzo uparty. Wszyscy pozostali producenci oferują sterowanie bezprzewodowym błyskiem w body.

Strona 106 z 170 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów