Ostatnio edytowane przez trampek ; 07-10-2007 o 11:10
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
fotochromia.. ej no kurde teraz to przegiąłeś.. z tego co wiem potrafisz przyzwoicie robić zdjęcia, a ostrości ocenić nie umiesz
(Pozdrowienia dla Marcina)
Unoszeniem Ciężarów przeze mnie sie nie przejmuj - możę dam radę![]()
Jak dla mnie, przy powiększeniu na 19'' CRT@1280/1024 wygąda w miarę. Na Cropie jest moim zdaniem "w miarę" ostre, natomiast przy lekkim powiększeniu krawędzie już mydlą. Tak ja to widzę![]()
Generalnie nowy sprzęt/nowe szkła. to było robione Sigmą f2.8/70-200. Zapewne stałką by to ostrzej wyszło.
Kubaman : jak dotychczas siedziałem w Nikonie i szkła Sigmy też dla mnie nowość w sumie. Dzięki - pozdrowienia przekażę!
Miałem D70s i D80 i wiem, że nijak sie mają do Canona więc znów wróciłem do systemu, tym razem do 30D bo 40tek jeszcze nie było. Zastanawia mnie tylko ta praca z lampą. Faktycznie u Nikona można sterować wszystkim z body, Canon zmusza nas do grzebania w lampie(co mnie jakoś nie przeszkadza ale ciekawi mnie oczywiście bo przymierzam się do 580tki).
2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania
Nie chcę budzić tego wiecznego jak żółta rzeka tematu C/N, ale to jedna z podstawowych dla mnie wad w Canonie. W D70 była możliwość nie tylko sterowania wbudowaną lampą (manual bez przedbłysku) co sprawdzało się przy wyzwalaniu fotocel, ale też wbudowana lampa może sterować bezprzewodowo innymi (w Canonie z tego co wiem tylko 580EX to potrafi (poprawcie mnie - bo pewnie sie mylę) ).
Mam pytanie: przy zapisie zdjęć w formacie RAW+L na karcie zostają zapisane 2 identyczne JPGi o tej samej nazwie pliku i wielkości. Czy da się to gdzieś ustawić w aparacie żeby powstawał jpg i CR2 czy mam coś nie tak z moim egzemplarzem?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
oki - w takim razie sorkipo czytnik nie zdazylem na giełdę pojechać bo mnie mglisty wschód dziś zauroczył nad Wiśniczem
![]()