Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: diody wspomagające AF w 580EX, czy tak powinno być?

mitom
    Guest

Domyślnie diody wspomagające AF w 580EX, czy tak powinno być?

Z trzech diód wspomagających AF przy automatycznym wyborze pola AF świecą się, patrząc na lampę od przodu, prawa górna i dolna. Przy ręcznym wyborze aktywnego pola świecą się obie górne (lewa wydaje mi się, że nawet słabiej od prawej).
    Znalazłem jeden post z analogicznym pytaniem, w którym pada odpowiedz, że to normalne. Czy rzeczywiście jest to normalne i tak powinno być? A jeżeli tak to dlaczego tak jest? Czemu po prostu nie mogą świecić wszystkie 3 jednocześnie, tak chyba było by lepiej

Z góry dziekuję za odpowiedz/i.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Po co zakładasz nowy wątek, skoro juz jeden na ten temat jest, w dodatku z odpowiedzią? OIDP pada tam również odpowiedź na drugie pytanie - 3. dioda jest od gadania ze slave'ami.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

mitom
    Guest

Domyślnie

skoro trzecia dioda jest do komunikacji ze slave'ami to do czego służy to coś/czujnik powyżej? I dlaczego przy pewnych ustawieniach jednak wspomaga AF? Czyli pełni obie funkcje! więc spokojnie mogła by sobie swiecić cały czas! Założyłem kolejny post ponieważ dyskusja w poprzednim nie do końca mnie przekonała i gdybym coś tam dopisał nie wiem czy ktoś by na to zwrócił uwagę. Na nowy post bardziej się reaguje. Zawsze można go skasować jeśli to takie straszne.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    3. dioda jest od gadania ze slave'ami.
    Pudło.
    Do nadawania informacji do slave używany jest główny palnik. Do odbioru - element schowany pod tą wąską, ciemną płytką poniżej głowicy. Źródło: instrukcja, s.4

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czyli co, palnik dajesz w sufit i już slave są ślepe i głuche? Moje informacje na temat 580 są czysto teoretyczne
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów