Trzecie według mnie najlepsze, głównie dlatego że nie widać zielonego fotela.
Trzecie według mnie najlepsze, głównie dlatego że nie widać zielonego fotela.
asterix mozesz pokazac jak swiecisz te portrety na bialym tle ? :> jakis backstagebo kiedyś obiecaleś i sie nie doczekałem, chcialbym zobaczyc tez fotke jakąś bez obróbki i po obróbce.
pozdrawiam, masz b. fajne pomysly
orix
a te powyższe to nie wystarczą? generalnie jest tak że jak wystarczające światło dasz na tło to samo wyjdzie białe. Są dwie wersje działania.
Pierwsza: świcisz na tło od strony modela.
Druga: Oświetlasz tło 'z tyłu', ale wtedy musi ono być półprzeźroczyste...
Ja stosuję tą pierwszą metodę, pewnie spróbował bym i tej drugiej, ale nie mam za bardzo pomysłu z czego są robione te półprzeźroczyste białe tła (tzn mógłbym skleić kilka arkuszy kalki technicznej w jedno, ale przy takich rozmiarach jakie ja potrzebuje to nie bardzo mi się opłaca tym bardziej że z wymyciem czegoś takiego byłby nie lada problem)... Dziś wieczorem postaram się wrzucić before & after fotek na białym tle.
Odnośnie pomysłu asterixa - też miałem zamiar porobić jakieś fotki z dziedziny edukacji itp, fajnie że fotografuje dziewczynke, bo mi nie bedzie konkurencji tym robić... i pewnie też niebawem jakąś sesyjkę z bratem zorganizuję... na razie jestem w połowie projektu z bazdanych który muszę zdać do niedzieli więc na photoshot'a nie ma mowy :P
Pozdrawiam,
Robert
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 09-01-2008 o 14:49
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...