Mnie również zainspirowało to co napisałeś. A przedewszystkim te ograniczenia czasowe co do sesji i obróbki. Bardzo ciekawy pomysł.asterix
Mnie również zainspirowało to co napisałeś. A przedewszystkim te ograniczenia czasowe co do sesji i obróbki. Bardzo ciekawy pomysł.asterix
prace nad strona o stockach trwajachcialbym tam umiescic jakies zestawienie co sie oplaca focic i co nie na podstawie tego co robie.. czyli bardzo subiektywna ocena.
Chcialem tez tam dac pare backstagów + rozne rozwiazania co kupic by budzetu nie obciazyc itp sprawy.
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Piękne kobiety? to może Costa Rica?
hmm... z tym sztabem mrówek... mógłbym młodszego brata nauczyć obsługi PS'a... choć w sumie to na razie nie potrzebne, rozumiem że jak w serii zrobiłbym po 50 albo i więcej zdjęć godnych publikacji to wtedy by się dłużyło... ostatnio obrobienie fotki 'na białym tle' z dodaniem keywordów to łącznie nie więcej jak 5-10 minut...
Pozdrawiam,
Robert
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
może mi się w głowie przewróciło od Kalifornijskiego Plastiku ale do przeżycia, na takim średnim poziomie potrzebuję 6K$ miesięcznie! Więc Stocki będę musiał sobie chyba odpuścić - pozostają mi wesela, head-shoty, portrety familijne...![]()
ale wątek będę śledził nadal, szczególnie ze względu na zdjęcia Asterix'a
Asterix
kupiłem zielone tło ale wielkie g. mi wychodzi!!!
szybciej mi ręczne wycinanie za pomocą tabletu idzie, niż przy pomocy programu/plug-in'a który polecaeś ...
możesz mnie jakoś naprowadzić ?
wdzięczny będę
pozdrawiam
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
do stockow trzeba planu dlugofalowego, najlepiej mieli ci co zaczynali od poczatkow stockow.
Van - do chromakey masz fajny plugin do PS - firma DigitalAnarchy - filtr Primatte. Luknij na ich www, zobaczysz tutoriale.
Klucz do szybkiego wyciecia to rowno oswietlone tlo i trzymanie modela/ki minimum 1,5 metra od tla (jak ma biale ciuchy to 2m). Wiem, ze pisalem iz nie musi byc tlo rowno oswietlone... to byl blad![]()
Jutro mozliwe, ze pokaze efekty pracy z zielonym tlem. Wpadlem na pomysl zrobienia matrixa w businesieczyli latajacy biznesmeni
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
BTW dziekuje, za uznanie w kwesti zdjecStaram sie jak moge, jako ze foce glownie lazienki i kuchnie to z modelami mam takie sobie obycie... dlatego jeszcze wielka i dluga droga przedemna by uzyskac sensowne efekty.
PS. a ja myslalem, ze to ja mam spore wydatki na godne przezycie miesiacaale za 6k/miech (3k GBP) to nawet w UK mozna pozyc calkiem wygodnie
PS2. Stocki daja jeszcze jedna ciekawa opcje. Mozna kupic na raty porzadny sprzet do studio a stocki beda za to placicnawet przy malym zarobku 100usd na miech... pozwoli to zaplacic za porzadny aparacik + fajny zestawik studyjny.
Ostatnio edytowane przez asterix ; 13-01-2008 o 00:14 Powód: Automerged Doublepost
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
proszę o pomoc
wysyłam pierwsze 15 fotek na istockphoto
i po każdym wysłaniu mam komunikat
Errors were encountered:
The full-size file is not the correct file type. (CODE 2)
Please ensure that your submission follows the guidelines provided by iStockphoto.
fotki 6MB rgb
al po kiego grzyba dublujesz posty ?????????
sorki
Najnowsze dzielo z dziszapowiadalem Matrixa to jest
zdjecie jeszcze nie jest obrobione calkowicie... ale chcialem sie pochwalic
![]()