Pokaż wyniki od 1 do 10 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orix Zobacz posta
    asterix mozesz pokazac jak swiecisz te portrety na bialym tle ? :> jakis backstage bo kiedyś obiecaleś i sie nie doczekałem, chcialbym zobaczyc tez fotke jakąś bez obróbki i po obróbce.

pozdrawiam, masz b. fajne pomysly
    orix
    a te powyższe to nie wystarczą? generalnie jest tak że jak wystarczające światło dasz na tło to samo wyjdzie białe. Są dwie wersje działania.

Pierwsza: świcisz na tło od strony modela.
    Druga: Oświetlasz tło 'z tyłu', ale wtedy musi ono być półprzeźroczyste...

Ja stosuję tą pierwszą metodę, pewnie spróbował bym i tej drugiej, ale nie mam za bardzo pomysłu z czego są robione te półprzeźroczyste białe tła (tzn mógłbym skleić kilka arkuszy kalki technicznej w jedno, ale przy takich rozmiarach jakie ja potrzebuje to nie bardzo mi się opłaca tym bardziej że z wymyciem czegoś takiego byłby nie lada problem)... Dziś wieczorem postaram się wrzucić before & after fotek na białym tle.

Odnośnie pomysłu asterixa - też miałem zamiar porobić jakieś fotki z dziedziny edukacji itp, fajnie że fotografuje dziewczynke, bo mi nie bedzie konkurencji tym robić ... i pewnie też niebawem jakąś sesyjkę z bratem zorganizuję... na razie jestem w połowie projektu z bazdanych który muszę zdać do niedzieli więc na photoshot'a nie ma mowy :P

Pozdrawiam,
    Robert
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 09-01-2008 o 14:49
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uprawnienia umieszczania postów