Strona 44 z 55 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Bywalec

Domyślnie

Jak oglądam moje starsze fotki, to się często dziwię, że zostały zaakceptowane - nawet już kilka usunąłem.
    no mam to samo, w moich pierwszych fotkach pełno artefaktów, prześwietleń, ech, a dla mnie ony byli pikne wtedy;DDD

A jak się wkurzałem, jak mi odrzucali zdjęcia które wtedy wydawały mi się perfekcyjne.
    no ja się nie wkurzam za mocno, bo ja naprawdę wszystkiego się uczę, od podstaw, dlatego nawet świadomości wielu rzeczy nie mam jeszcze i widocznie tak być musi
    pocieszam się wciąż tym, że jeśli zdjęcie zakupi grafik, to sobie podretuszuje i tak fotkę w/g swojej potrzeby a i jak artefakta znajdzie, to za małe pieniądze wydane za zdjęcie klął na jednego artefakta nie będzie

Ciagle sobie mysle, ze tym razem nie spedze wiekow na retuszowaniu i.... ??? moze i spedzam nieco mniej ale ciagle zapominam o paru detalach, ktore powoduja, ze siedzac przed PS siwieje
    ja co prawda nie robię takich fotk jak ty, ale też siwieję nieraz klikając w PS
    myślę, że w twoim przypadku retusz jest nieunikniony, w końcu pracujesz z człowiekiem a nie jak ja- z cytrynowymi ludkami, które się na nic nie skarżyły jak je pstrykałam

od dwóch dni próbuję sfotografować jakoś z sensem mojego kota i nie udaje mi się, niech to cholerka, cytryny są najlepsze do zdjęć
    canon 400D+50mm /f1.8

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

wcale, ze nie mysle, ze retuszu da sie uniknac... przynajmniej takiego co zajmuje wiecej niz 5 minut. Wystarczy tylko zadbac o szczegoly.

Od niedawna staram sie wyeliminowac odbicia od moich "magnoliowych" scian i niskiego sufitu uzywajac czarnego materialu matowego rozpietego na lekkich aluminiowych ramach. Do tego staram sie zwracac uwage na balans bieli (do tej pory bylem w tym temacie niedbaly), kalibruje tez czesciej ekrany co by zblizyc sie do naturalnego odcienia skory (choc z tym to roznie bywa bo ja moge miec dobry kolor a widz juz nie

itd itd
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

moje początkowe fotki tez mnie trochę rozczarowują... z czasem widzi się coraz więcej niedociągnięć... zarówno w technice wykonywania fotek, jak i jakości późniejszej obróbki (np coraz lepiej mi wychodzą fotki na białym tle, a coraz mniej czasu poświęcam na ps, np ostatnie serie to tylko kadrowanie i dodawanie keywordsow :P ). Niemniej nie zamierzam wyrzucać starych zdjęć, nawet tych najsłabszych. Z czasem będą one stanowiły coraz mniejszy procent portfolio, a sentyment jako taki ciągle do nich jest... pozatym kupujący widzi zdjęcie przed kupnem. może akurat w danym momencie nie szuka najlepszego cukiereczka?

Pozdrawiam,
    Robert

P.S. asterix. Ja np ostatnio sobie tak przygotowałem pokój w piwnicy aby nie dochodziło światło z zewnątrz... do oświetlenia używam tego samego sprzętu więc i temp barwowa jest stała (ale i tak zawsze na wszelki wypadek robie strzał szarej karty :> )
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

zima sprzyja temu, by swiatlo dzienne nie docieralo do planu poprostu robie foty po 16
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dalszy ciag

ide spac
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 31-12-2007 o 03:39 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

zima sprzyja temu, by swiatlo dzienne nie docieralo do planu poprostu robie foty po 16
    wolę być niezależnym czasowo

działa wam ftp na crestock?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    działa wam ftp na crestock?
    Nie. Ostatnio Crestock zmienial hosting, stad pewnie problemy ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Asterix - fajne zdjęcia, tylko tło nie jest idealnie białe, i na zdjęciu nr 3 linia stołu jest krzywa - niby szczegóły, ale moim zdaniem ważne . Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek w Zobacz posta
    Asterix - fajne zdjęcia, tylko tło nie jest idealnie białe, i na zdjęciu nr 3 linia stołu jest krzywa - niby szczegóły, ale moim zdaniem ważne . Pozdrawiam
    zdjęcia fajne... jeśli miałbym się do czegoś doczepić to nie do tej lini o której piszesz, ale do uśmiechu na pierwszym zdjęciu który wydaje się albo nieszczery, albo nienaturalny, albo sam nie wiem... taki na siłę... chyba nie było to celowe...
    Pozdr.
    Robert
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 31-12-2007 o 14:05

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

wciaz pracuje nad jej usmiechem "z zebami". Cale dziecinstwo nosila aparat i nabyla pewnej maniery podczas smiania sie... zeby jak widac juz proste lecz grymas twarzy pozostal

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    wciaz pracuje nad jej usmiechem "z zebami". Cale dziecinstwo nosila aparat i nabyla pewnej maniery podczas smiania sie... zeby jak widac juz proste lecz grymas twarzy pozostal
    pracowanie nad uśmiechem?? tzn nawet jak się śmieje poza sesjami to też taki uśmiech ma?? Generalnie jak robię komuś zdjęcia, i powiem 'uśmiechnij się żeby było widać zęby' to ponad połowa fotografowanych robi taki nienaturalny wyraz twarzy że chce się płakać... dlatego często staram się rozśmieszyć na maksa, jeśli się uda to wystarczy poczekać kilka sekund i strzelić z zaskoczenia

Pozdr.

Strona 44 z 55 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów