Strona 37 z 55 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Bywalec

Domyślnie

zrobcie cos z tymi stopami
    pedicure kiedyś sobie fundnę, a co mi tam

na początek dobre i ogólniki, a o zarobkach nie chce mi się pisać i tabelek robić, to nudne jak flaki z olejem
    canon 400D+50mm /f1.8

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

tak na powaznie.. to moze i nudne ale to walsnie to, czego ludzie szukaja. Wiekszosc stron o stockach w j. PL jest poprostu nudna. Na wszystki napisane jest dokladnie to samo. Po 10 zdan i tyle. Nie ma ani historii danego usera, jak zaczynal, czemu stawial czola... nie ma jakis technikalii itp spraw.
    Jedno co jest to linki z numerkami referencji - tak by kogos zlapac w swoja liste i zarobic

Zagraniczne www sa o niebo lepsze, wiele prowadzonych jest na zasadzie bloga, co czyni strone ciekawa bo oprarta o prawdziwa historie.

itd itd
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

widze ze tajny agent uks się ujawnił

generalnie faktycznie takie tabelki itp są nudnawe, widziałem coś podobnego i widząc n-wykresów nie bardzo chciało mi się samemu dalej czytać. może i faktycznie ogólniki etc, ten pomysł z blogiem fajny, może zacznę coś w ten fason... za jakiś czas może puszczę w sieć jakieś filmiki a'la chase jarvis (hehe swoją drogą to polecam je oglądnąć...) w jednym zobaczyłem co to onanizm sprzętowy :P (a może poprostu profesjonalizm :P?) sami oceńcie - to fotograf komercyjny ale sprzedający fotki za pośrednictwem alamy/getty itp oto co zabiera ze sobą na photoshot :P "podstawowe wyposażenie"

http://youtube.com/watch?v=6R73OJzKxUs

profi to na bank, ale chyba tez po trosze onanista zeby nie bylo nikonowiec... ale strzela tez haselbladami :P

przegladnijcie kolejne z jego filmikow... mi miło się oglądało...

gdzies w sieci byl jego wyklad odnosnie fotografii in general, cos kolo godziny... chyba hostowane przez videos.google.com...

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 07-12-2007 o 20:39
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

tabelki
    to walsnie to, czego ludzie szukaja.
    no cóż, ja nie szukałam i nie szukam, każdy ma inaczej sądzę.
    a odnośnie strony w stylu bloga, to już prędzej dla mnie opcja, pisać lubię. nawet wczoraj nieco od siebie doświadczeń dodałam w mojej stopce i pewnie to rozbuduję, tylko czas, dajcie mi więcej czasu, wydłużcie proszę dla mnie dobę!
    canon 400D+50mm /f1.8

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

no chyba nie powiedsz mi, ze nie interesowalo Cie ile mozesz zarobic na danym stocku ? Przeca to nie plfoto gdzie zdjecia wystawia sie pod ocene
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    no chyba nie powiedsz mi, ze nie interesowalo Cie ile mozesz zarobic na danym stocku ? Przeca to nie plfoto gdzie zdjecia wystawia sie pod ocene
    ja tez nie szukalem statystyk... to ile fotek sprzedasz zalezy glownie od tego jakie fotki zrobisz...

Pozdr.
    Robert

Bywalec

Domyślnie

no chyba nie powiedsz mi, ze nie interesowalo Cie ile mozesz zarobic na danym stocku ?
    powiem: interesowało, ale niepotrzebne mi były do tego tabelki
    wystarczyły opinie opisowe, umiem czytać i wnioskować z ludzkich wypowiedzi
    podam może przykład:
    ktoś pisze, że SS daje najlepsze zarobki
    po co mi tu jakaś tabelka?

pojąłeś w końcu?
    ;P
    canon 400D+50mm /f1.8

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ni mnie np nie przekonaly polskie strony o stockach. Zdecydowalem sie dopiero po wizycie na stronach ang. gdzie mozna bylo dokladnie przeczytac co i jak i za ile.

Do tego doszly strony ze statystykami, ktore keywordy sa najczesciej uzywane na stokach pozwolilo mi okreslic plan, tak by w miare szybko osiagac sensowne dochody...

W sieci jest cale tony stron prowadzonych od niechcenia mysle, ze jak bys wprowadzila wiecej ciekawych informacji, opatrzyla to ladna grafika i wlasnymi, subektywnymi opisami to ilosc osob zapisanych z linku referencyjnego skoczyla by znacznie z racji braku konkurencyjnej strony. Nie wspomne tez o google, ktore zapewnie by powiekszylo rating dla strony.

BTW slowo "tabelka" to taka przenosnia do nieco bardziej szczegolowych danych.

Mysle, ze warto by bylo takze umiescic linki do model releasow, ewentualnie uniwersalnego releasu, ktory oszczedza nieco czasu fotografa. Informacje o payoutach, krotki opis moneybookers lub paypal. Potrzebne dokumenty i przyklady akceptowanych i wywalanych fot...

slowem... WIECEJ

Oczywiscie nikt nikogo nie zmusza ja tylko pisze co mysle o stokowych stopkach, co sie tu pojawiaja. Krytyka nie oznacza ataku bo widze ze sie juz pare osob zestresowalo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

oj tam zaraz zestresowało... dzięki za uwagi. Widzę że jest co ulepszać :P

Pozdrawiam,

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    tak na powaznie.. to moze i nudne ale to walsnie to, czego ludzie szukaja. Wiekszosc stron o stockach w j. PL jest poprostu nudna. Na wszystki napisane jest dokladnie to samo. Po 10 zdan i tyle. Nie ma ani historii danego usera, jak zaczynal, czemu stawial czola... nie ma jakis technikalii itp spraw.
    Jedno co jest to linki z numerkami referencji - tak by kogos zlapac w swoja liste i zarobic

Zagraniczne www sa o niebo lepsze, wiele prowadzonych jest na zasadzie bloga, co czyni strone ciekawa bo oprarta o prawdziwa historie.

itd itd
    asterix zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości.

Sądze również, że Ty jako jeden z niewielu, jeżeli nie masz nic przeciwko ujawnianiu swoich zarobków stockowych, już wkrótce prowadzić dobry blogowy stock ze wszelkimi statystykami. Niestety nie ma w sieci wiele blogów, w których ludzie ujawniają swoje zarobki, techniki i wartościowe przemyślenia. W sumie to można je policzyć na palcach jednej ręki.
    Oczywiście nie pisze tu o polskojęzycznych stronach, gdzie osoby je piszące nie mają zbyt dużego pojęcia w tej materii (zarobki rzędu 5$ miesięcznie lub sprzedaż zdjęć w najgorszych agencjach bo do lepszych nie może się dostać... bez komentarza )

Wątpie aby któryś z naszych topowych fotografów stockowych znalazł czas na pisanie bloga, bo oni po prostu robią zdjęcia a nie kombinują jak by tu zarwać kilka centów miesięcznie z referrali.

Dobry blog pisze Ron Chapple
    http://www.ronshoots.com/

oraz Lee Torrens, jednak on jest raczej dziennikarzem niż fotografem. Ale jeżeli kogoś to interesuje to przedstawia swoje zarobki ze stocków (chociaż od roku prawie mu się nie zwiększyły)
    http://www.microstockdiaries.com/
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Strona 37 z 55 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów