przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sergi
    Początki nałogu
    • 2004
    • 413

Zamieszczone przez asterix Zobacz wpis
    dosc dobrze sie sprzedaje na SS. Zdecydowalem sie kontynuowac i dla przykladu 2 zdjecia z nowej serii.
    nie dziwie się, że dobrze się sprzedają... masz ciekawe pomysły i dobre wykonanie!
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Komentarz

• VanMurder
      Uzależniony
      • 2007
      • 600

dosc dobrze sie sprzedaje na SS. Zdecydowalem sie kontynuowac i dla przykladu 2 zdjecia z nowej serii.

http://www.sofos-design.co.uk/private/minmoney2.jpg
      Fabuloso! winszuje sukcesu!!!
      pozdr
      mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• asterix
        Uzależniony
        • 2005
        • 793

dziękowac dziekowac wlasnie wlosy wyrywam obrabiajac zdjecia o tytule "impreza". Czuje w kosciach, ze bede musial to jeszcze raz zrobic... nie umiem zapanowac nad grupa i kontrolowac wszystkich na planie Chyba musze dojzec do tego by zatrudnic znajomego do bycia krytycznym wobec min, ukladu gestykulacji etc etc.
        Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• asterix
          Uzależniony
          • 2005
          • 793

czesc nowej serii z cyku PARTY!!!!
          Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• robgr85
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1719

świetne fotki

na bank będą się dobrze sprzedawać
            Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• sergi
              Początki nałogu
              • 2004
              • 413

asterix:
              zdjęcia spoko. Ale ja bym sie troche doczepił
              1. Ten znak supermana na koszulce wielce niepożądany
              2. Gościu w brązowej bluzie na każdym zdjęciu ucięty

Komentarz

• asterix
                Uzależniony
                • 2005
                • 793

thx. wywalilem czesciowo supermana logo i zostawilem obwiednie. Mysle jednak, ze bedzie lepiej jak Cie poslucham i wywale calkiem.
                Dalsza czesc z serii juz nie ma tego goscia z prawej, siedzi naprzeciwko i jest caly.

Jeszcze raz dzieki za krytyke
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                najgorsze jest wywalanie wszystkich logosow z tv, audio itp... chyba je na stale pourywam nie potrzebne mi te znaczki
                Ostatnio edytowany przez asterix; 2646. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• M&M
                  • 2007
                  • 5

często przeglądam ten wątek, bo sam przymierzam się do wrzucania fotek na stocki - tylko niestety jestem jeszcze na bakier z PS.
                  No i właśnie na razie duży dla mnie problemem jest wykasowanie logo .
                  Przy pomocy jakich narzędzi PS to robicie?
                  (szczególnie gdy logo jest na powierzchni z bardzo różnorodną fakturą i kolorami)
                  M

Komentarz

• robgr85
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1719

Zamieszczone przez M&M Zobacz wpis
                    często przeglądam ten wątek, bo sam przymierzam się do wrzucania fotek na stocki - tylko niestety jestem jeszcze na bakier z PS.
                    No i właśnie na razie duży dla mnie problemem jest wykasowanie logo .
                    Przy pomocy jakich narzędzi PS to robicie?
                    (szczególnie gdy logo jest na powierzchni z bardzo różnorodną fakturą i kolorami)
                    M
                    healing brush albo stamp tool. Przy odpowiedniej precyzji wszystko da się zretuszować. Trochę cierpliwości i będzie git.

Pozdr.

Komentarz

• asterix
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 793

wlasnie mnie naszlo pytanie... czy mi sie nie przyczepia do tego co jest wyswietlane na ekranie ? TO sa moje fotki z koncertow, twarze sa nie do poznania - glownie zblurowanie... tylko po lekcji odrzucania fot z pwodow obrazkow na scianie, wole sie upewnic, zanim znow zmarnuje czas

(czepili sie, praw autorskich do fotki w ramkach - a takowa jest w moim portfolio )

Komentarz

• sergi
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 413

(czepili sie, praw autorskich do fotki w ramkach - a takowa jest w moim portfolio )
                        mnie sie przyczepili do żółtej kropki na podeszwie
                        Wyslalem zdjęcia z wypraw górskich, a jak wiadomo podeszwy vibram maja taka żółty znak z napisem vibram. Jeden z gosci w dalszym tle akurat miał podniesioną nogę i bylo widać żółtą kropką (jakies 10x10 pixeli, oczywiscie nie bylo szans aby zobazyc napis VIBRAM). No i REJECTED!
                        Ale przynajmniej szacunek dla gosci z IStockPhoto. Jak odrzucaja to dokladnie opisuja dlaczego. Baardzo dokladnie przegladaja zdjecia, wszystko potrafia wypatrzec!

Komentarz

• asterix
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 793

ja im wysle rachunek za okuliste i psyhiatre

Komentarz

• robgr85
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1719

wie ktoś dlaczego ostatnio w statystykach nie podają 'oldest file in queue' czy cos w ten fason?

Pozdr.

Komentarz

• sergi
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 413

Zamieszczone przez robgr85 Zobacz wpis
                              wie ktoś dlaczego ostatnio w statystykach nie podają 'oldest file in queue' czy cos w ten fason?

Pozdr.
                              no ja to widze...
                              na chwilę obecną:

Total files 2344363
                              Waiting approval 41955
                              Oldest in queue 7 days

Komentarz

• rachwal
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 125

Zamieszczone przez sergi Zobacz wpis
                                no ja to widze...
                                na chwilę obecną:

Total files 2344363
                                Waiting approval 41955
                                Oldest in queue 7 days
                                Gdzie Wy widzicie taki ficzer ? Nie moge tego zlokalizowac ...
                                Jest jakis URI do tego ?
                                obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

Pracuję...
                                X