baardzo ładne fotkija sobie ostatnio załatwiłem book'a freemana odnośnie fotografii studyjnej, wiec myślę że też trochę uda mi się poprawić jakość moich 'studyjnych' fotek
musze tylko znaleźć czas aby to przestudiować :P
baardzo ładne fotkija sobie ostatnio załatwiłem book'a freemana odnośnie fotografii studyjnej, wiec myślę że też trochę uda mi się poprawić jakość moich 'studyjnych' fotek
musze tylko znaleźć czas aby to przestudiować :P
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Bardzo ladnie, potwierdza sie ze dobre oswietlenie to podstawa. Kupilem ostatnio namiot bezcieniowy i dwie lampy swiatlo stale ale dokupie chyba jeszcze blyskowe i softbox.
Chociaz narazie musze przyznac ze na obrobienie zdjec trace o wiele mniej czasu niz dotychczas, nie majac tych lamp![]()
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Ja zarobiłem za zdjęcie mego dziecka 2 miesięczny zapas pieluch i chusteczek, o zabawkach nie wspomnę :-)
Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
Moja galeria: http://laur.ovh.org/
wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl
@asterix - ja bym zaakceptował... jeśli nie ma żadnych artefaktów/szumów etc to przejdą bez problemu...
Pozdr,
Robert
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Asterix, świetne zdjęcia, tylko przy tych na białym tle nie dawaj w opisie, że są izolowane lub na białym tle. Widzę jakby cienie, więc to może być powód do odrzucenia, szczególnie na stockxpert. Napisz, że na jasnym.
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
A dziekuje
No flatycznie na 2 fotach dalem inne walki... grrr tak to bywa jak sie obrabia o 3-4 rano
Jeszcze oczekuja na akceptacje wiec wymienie na poprawione....
BTW ile zajmuje akceptacja na shutterstoku i istockphoto ?
Narazie dodalem tylko w tych 2 serwisach. Ktory jest jeszcze godny polecenia?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
apropos szumow to ni maISO 50, f10-20, 1/100s. Czasem cos jest lekko poza focusem, np twarz Eweliny jak spiewa do wałka, lekko ruszona choc reszta ciala ostro (w granicach rozsadku - tyle co matryca dala rade upchac na jedna klatke pixelkow)
Ostatnio edytowane przez asterix ; 01-10-2007 o 18:02 Powód: Automerged Doublepost
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.