Strona 49 z 55 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

zmienilem modelke dokladnie taki sam temat jaki byl z Ewelina
    Nawet styl ten sam...
    Czyli key light pod katem 45stopni z gory lekko z lewej (patrzac z naszej strony). Z prawej odblysnik 110cm złoty (bo skora dziewczynki jest wyjatkowo blada) + lampa za jej plecami skierowana w gore.

Maly backstage z przygotowan

I juz normalne, obrobione

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    w ten wekend zrobie pare w naturalnym otoczeniu, czyli pokoju pelnego dupereli. Musze tylko znalesc czas by wszystko poodwracac tak, by nie bylo widocznych napisow, logotypow itp.

Dodatkowo, w wynajetej sali konferencyjnej mam zamiar cyknac sporo zdjec grupy modeli/modelek. Trzymajcie kciuki
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 09-01-2008 o 02:46 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Trzecie według mnie najlepsze, głównie dlatego że nie widać zielonego fotela.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

asterix mozesz pokazac jak swiecisz te portrety na bialym tle ? :> jakis backstage bo kiedyś obiecaleś i sie nie doczekałem, chcialbym zobaczyc tez fotke jakąś bez obróbki i po obróbce.

pozdrawiam, masz b. fajne pomysly
    orix

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orix Zobacz posta
    asterix mozesz pokazac jak swiecisz te portrety na bialym tle ? :> jakis backstage bo kiedyś obiecaleś i sie nie doczekałem, chcialbym zobaczyc tez fotke jakąś bez obróbki i po obróbce.

pozdrawiam, masz b. fajne pomysly
    orix
    a te powyższe to nie wystarczą? generalnie jest tak że jak wystarczające światło dasz na tło to samo wyjdzie białe. Są dwie wersje działania.

Pierwsza: świcisz na tło od strony modela.
    Druga: Oświetlasz tło 'z tyłu', ale wtedy musi ono być półprzeźroczyste...

Ja stosuję tą pierwszą metodę, pewnie spróbował bym i tej drugiej, ale nie mam za bardzo pomysłu z czego są robione te półprzeźroczyste białe tła (tzn mógłbym skleić kilka arkuszy kalki technicznej w jedno, ale przy takich rozmiarach jakie ja potrzebuje to nie bardzo mi się opłaca tym bardziej że z wymyciem czegoś takiego byłby nie lada problem)... Dziś wieczorem postaram się wrzucić before & after fotek na białym tle.

Odnośnie pomysłu asterixa - też miałem zamiar porobić jakieś fotki z dziedziny edukacji itp, fajnie że fotografuje dziewczynke, bo mi nie bedzie konkurencji tym robić ... i pewnie też niebawem jakąś sesyjkę z bratem zorganizuję... na razie jestem w połowie projektu z bazdanych który muszę zdać do niedzieli więc na photoshot'a nie ma mowy :P

Pozdrawiam,
    Robert
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 09-01-2008 o 14:49
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

ale nie mam za bardzo pomysłu z czego są robione te półprzeźroczyste białe tła
    może mleczną pleksi dużą dać?
    ale to troszke drogo, zreszt azależy na jaka kieszeń
    canon 400D+50mm /f1.8

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

mysle, ze nie ma co az tak kabinowac albo Lasolite podswietlane albo poprostu tradycyjne papierowe/material

PS fotel zza plecow juz wywalilem w PS
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Bywalec

Domyślnie

PS fotel zza plecow juz wywalilem w PS

szkoda, bo mnie akurat sie te fotki z fotelem podobały, więc może jedna i druga wersję poślij
    canon 400D+50mm /f1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    może mleczną pleksi dużą dać?
    ale to troszke drogo, zreszt azależy na jaka kieszeń
    tylko coś takiego złożyć, przenieść to masakra :P

mi na razie płachty białego płutna w zupełności wystarczają

edit: właśnie zostałem przyjęty do photoshelter zobaczymy jak pójdzie mi w macro-stocku
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 09-01-2008 o 22:35
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ja tam juz jestem siakis czas ale nic nie dalem live... wszystko w awaiting bo nie mialem czasu opisac fot Nie licz na wielki ruch. Z tego co wiem to wiekszosc tam zarejestrowanych nie skacze z radosci

Bywalec

Domyślnie

tylko coś takiego złożyć, przenieść to masakra :P
    e tam, jak szłam z moją pleksi pod pachą do domu, to gdyby wiatr był silniejszy, może bym se podfrunęła pod dom, bo to się fajnie gibało i ciekawe przy tym dźwieki słychać, jak się gibie, ubaw miałam niezłyDD
    canon 400D+50mm /f1.8

Strona 49 z 55 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów