Strona 43 z 55 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Bywalec

Domyślnie

ja bym się pochwaliła, ale nie wiem czy mam czym ...

http://www.fotolia.com/id/5595242

to jedna z pierwszych zaakceptowanych Na fotolii, reszta czeka w kolejce
    ta fotka ma zły focus (hocus-pokus;P) ale na fotoli łyknęli, na shutter już nie, ale nieszkodzi, mam podobnych w nastroju więcej;D

w sumie standardowe fotki, oczywiście podpatrzone od innych, ale mnie się podobają, bo to moje pierwsze z takiego typu, pstrykane na czrnym brystolu i ogólnie są inne niż to co dotychczas naprodukowałam na te stocki (hocki-klocki;P)
    ... i jedne z pierwszych z nowego aparatu, który zaczynam powoli podziwiać za efekty
    hura

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU!
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 30-12-2007 o 21:38
    canon 400D+50mm /f1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

mogłaś tutaj wkleić... rozumiem że chodzi o to ze szkłem?

P.S. Szczęśliwego nowego
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

tak, ze szkłem, a co źle wyświetla?

(nie mogę wkleić, bo jak prawoklikam na fotkę to mam nieaktywne polecenie 'pokaż obrazek', nie wiem dlaczego, może to wina ustawień w wyszukiwarce?)
    canon 400D+50mm /f1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    tak, ze szkłem, a co źle wyświetla?

(nie mogę wkleić, bo jak prawoklikam na fotkę to mam nieaktywne polecenie 'pokaż obrazek', nie wiem dlaczego, może to wina ustawień w wyszukiwarce?)
    ja mam firefoxa i zawsze jak chce wkleic obrazek to wybieram 'copy image location' i potem w tagi [ i m g ] [/ i m g]

Posta zacząłem pisać zanim dokonałaś edita i dlatego nie zauważyłem linka, a samemu szukałem w Twoim portfolio :P
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

oks wklejam - to dopiero z poczatku jednej sesji te co zdazylem tknąc PSem...
    I znow sie zapomnialem bo uzylem ksiazek z napisami na okladce... przez to spedze wiele godzin na czyszczeniu textu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Ostatnio edytowane przez asterix ; 30-12-2007 o 23:48 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam Wszystkich. Wątek o stockach śledzę od ponad roku, zajmuje się też stockami a właściwie już tylko IS.

Dawno chciałem napisać, że bardzo podobają mi się zdjęcia asterixa, fajne pomysły i fajna modelka .

Jedna rzecz zwróciła moją uwagę po przeczytaniu postu Fotoaloi
    to jedna z pierwszych zaakceptowanych Na fotolii, reszta czeka w kolejce ta fotka ma zły focus (hocus-pokus;P) ale na fotoli łyknęli, na shutter już nie, ale nieszkodzi
    - chyba nie jest to dobre podejście. Stocki to biznes jak każdy, trzeba tworzyć swój wizerunek. Jak ktoś kupi zdjęcie, które okaże się skopane, to więcej już nie kupi od tego samego fotografa. Dlatego w naszym - fotografów - interesie jest dodawanie zdjęć najlepszej jakości.

Pozdrawiam

Bywalec

Domyślnie

- chyba nie jest to dobre podejście. Stocki to biznes jak każdy, trzeba tworzyć swój wizerunek. Jak ktoś kupi zdjęcie, które okaże się skopane, to więcej już nie kupi od tego samego fotografa. Dlatego w naszym - fotografów - interesie jest dodawanie zdjęć najlepszej jakości.
    bardzo słuszna uwaga
    ja jeszcze chyba nie potrafie tak mocno i dobrze wybrać pomiędzy lepszą czy gorszą fotką
    z tą fotką to było tak, że nie widziałam tego focusa od razu, jedynie coś mi się wydawało jakby nie teges, ale napracowałam się nad nią z godzinę, więc wysłałam
    dopiero jak na shutter napisali, że:
    "Focus--Your image is not in focus or focus is not located where we feel it works best." to się zorietowałam, że faktycznie ostrość jest najlepsza dopiero od drugiego kielicha (hehehe, ciekawe czy tak jast?DD;P)

no a ty myślisz jarek, że jak już się nauczę takiej 'kontroli' tego co jest lepsze a co gorsze i powyrzucam te gorsze fotki, które wiszą obecnie w bardziej tolerancyjnych stockach to uda mi się z czasem odbudować wizerunek?
    bo tak sobie myślę, że tak będę musiała zrobić, jak już powrzucam nieco lepszych zdjęć
    hm...
    ale, skąd mam wiedzieć, że te co teraz robię są lepsze, skoro tamte wtedy mi się wydawały dobreDD
    ech ,życie i te jego ciąłe niespodzianki
    canon 400D+50mm /f1.8

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

moje pierwsze fotki na stockach stopniowo wywalam albo zastepuje... na szczescie ich jeszcze zbyt wiele nie ma Dzis wywalilem fote co miala 130 downloadow na SS szkoda bylo ale na dloni nie zaowazylem obcietego w PS palca kupujacy pewnie nieco sie dziwili gdzie ta modelka palca zgubila...
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Fotoaloja, każdy się uczy . Jak oglądam moje starsze fotki, to się często dziwię, że zostały zaakceptowane - nawet już kilka usunąłem. A jak się wkurzałem, jak mi odrzucali zdjęcia które wtedy wydawały mi się perfekcyjne. Ale jednym z dużych plusów stocków jest to, że wymagają samodoskonalenia i zmuszają do nauki. Bardzo sprawdza sie tutaj hasło - kto się nie rozwija ten się cofa - bo konkurencja coraz większa, ilość zdjęć w bazach zwiększa się w szybkim tempie. Jak oglądam zdjęciach stockowych potentatów to widzę, ile jeszcze przede mną możliwości, oby tylko zdolności do nauki starczyło no i wytrwałości .

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

mnie stocki nauczyly i ciagle ucza jednej rzeczy.... ze trzeba robiac fotografie myslec o wszystkim... kolorach scian w pomieszczeniu (zafarby), znaki towarowe, roznorakie napisy, czystosc matrycy itd itd itd...

Ciagle sobie mysle, ze tym razem nie spedze wiekow na retuszowaniu i.... ??? moze i spedzam nieco mniej ale ciagle zapominam o paru detalach, ktore powoduja, ze siedzac przed PS siwieje

Strona 43 z 55 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów