Strona 38 z 55 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Bywalec

Domyślnie

mysle, ze jak bys wprowadzila wiecej ciekawych informacji, opatrzyla to ladna grafika i wlasnymi, subektywnymi opisami to ilosc osob zapisanych z linku referencyjnego skoczyla by znacznie z racji braku konkurencyjnej strony. Nie wspomne tez o google, ktore zapewnie by powiekszylo rating dla strony.
    mówisz mądrze, tylko, że ja to wszystko dawno wiem
    stronka powstała "na kolanie", aby nieco grosza na rozpęd wpadło, czasu nie mam na to aby do niej się przyłożyć
    tak jak pisze sergi, nastawiam się na zarobek zdjęciami, chociaż żaden ze mnie topowy fotograf
    a jeśli chodzi o rating strony, to jak wpiszesz słowo stocki to moja wychodzi na 1 stronie, więc może zerknij na nią i ocenisz, że do całkiem najgorszych nie należy nawet w tym roboczym stanie jaki jest obecnie

w sumie jednak nie wykluczam opcji, że jak już zrezygnuję z jednej z prac na rzecz stocków, które mi kiedyś dadzą większy zarobek niż tam, to sobie takiego strono-bloga poprowadzę, to w sumie przyjemne chyba byłoby
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 08-12-2007 o 10:39
    canon 400D+50mm /f1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Oczywiście nie pisze tu o polskojęzycznych stronach, gdzie osoby je piszące nie mają zbyt dużego pojęcia w tej materii (zarobki rzędu 5$ miesięcznie lub sprzedaż zdjęć w najgorszych agencjach bo do lepszych nie może się dostać... bez komentarza )

którego z stopkowiczów miałeś na myśli? Bo z tego co widze to chyba tylko ja wysyłam wszędzie gdzie się da :P... to jest polityka. Wydaje mi się że podesłanie fotki nawet do słabej agencji podnosi szanse na jej sprzedaż, wysłanie fotki do kolejnego serwisu to niewiele więcej pracy biorąc pod uwagę czas poświęcony na przygotowanie zdjęcia. A Ty gdzie uploadujesz? Alamy? Getty? Jupiter?

Pozdrawiam.

P.S. BTW - stocki przynoszą mi więcej niż kilka USD/miesiąc :P
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 08-12-2007 o 11:40
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    zdecydowalem sobie ulatwic zycie i zakupie tlo zielone chroma key - takie co sie uzywa w tv do izolowania koloru tla od postaci (np Pogoda). Wyszukalem fajny filterek Primatte firmy digitalanarchy, ktory tez kupilem (po przetestowaniu). Teraz wycinanie postaci lacznie z postrzepionymi wlosami nie powinno zajac wiecej niz 2 min... co zdejmie mi z barkow wieki, ktore spedzam by to izolowac na kanalach... oby sie udalo
    napisz jak ci idzie zabawa z filterkiem primatte ? probowalem dema, ktore z tego co pisza ma byc w pelni funkcjonalne, ale jakos rewelacyjnie mi sie tym nie wycina, jesli juz masz jakies przyklady fotek robionych na tle 'green chroma key'a ' i pozniej wyizolowane dzieki primatte to pokaz jak ci to wychodzi w praktyce,

znalazlem tez cos innego do wycinania postaci z tla, nawyza sie Mask Pro 4.1 i wypuscilo to ononesoftware mozna poogladac dema z pracy tego sofciku na ich www i chyba przekonuje mnie bardziej niz primatte, przynajmniej narazie
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Jak myślicie czy za następne 2,3 lata będzie ciężej sprzedawać zdjęcia na stockach?? Będzie ciężej się wbić ??....

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Jak myślicie czy za następne 2,3 lata będzie ciężej sprzedawać zdjęcia na stockach?? Będzie ciężej się wbić ??....
    Widać silne tendencje w stronę grafiki, dosłownie z miesiąca na miesiąc rośnie ilość projektów graficznych, czasami trudno rozpoznać czy to fotografia czy już nie.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

na stokach jest pare osob ktore generuja najwieksza sprzedaz. Nie spoczywaja na laurach i ciagle uzupelniaja luki w keywordach. Nie mozna jednak powiedziec by nie dalo sie wybic.

Trzeba tylko zachowac najwyzsza jakosc jaka mozesz osiagnac i uderzac w tematy, ktore latwo chwytaja

Aczkowliek gro ludzi szukajac fot w kryteriach zaznacza "najwiecej downloadow" lub "najlepiej oceniane".. co nowemu nie ulatwia zycia
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

mam coś nowego... pierwszy raz taki powód odrzucenia fotki... czy reszta stockow odrzuci...

Your photographic work is excellent but does not meet the needs of the Fotolia customer base.
    mimo że odrzucili to nie dostałem jakiejś nerwicy z powodu niemożności wykrycia niewidzialnych szumów czy artefaktów. Jakoś tak spokojnie... dziwne uczucie :P

Pozdr.
    Robert

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    mam coś nowego... pierwszy raz taki powód odrzucenia fotki... czy reszta stockow odrzuci...

mimo że odrzucili to nie dostałem jakiejś nerwicy z powodu niemożności wykrycia niewidzialnych szumów czy artefaktów. Jakoś tak spokojnie... dziwne uczucie :P

Pozdr.
    Robert
    może tematycznie było ...mało interesujące, wrzuć tutaj to ocenimy o co im chodziło?
    pozdr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    może tematycznie było ...mało interesujące, wrzuć tutaj to ocenimy o co im chodziło?
    pozdr
    może i mało interesujące... miałem kilka takich fot (tzn odrzuconych pod tym pretekstem), część z nich pewnie wyślę do fotolii za jakiś czas. Zobacze co o tym powiedzą na shutterstocku, istockphoto i całej reszcie...

oto ono:

pozdrawiam,
    Robert

Bywalec

Domyślnie

kurde, jak to zrobiłeś, że ten kieliszek stoi do góry nogami, a w nim jest wino
    canon 400D+50mm /f1.8

Strona 38 z 55 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów