Strona 28 z 55 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Asterix - jak swiecisz ? Masz jakis backstage ? Bo bardzo fajne zdjecia !
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

orix - moj backstage to moj caly dom. 2 pokoje to studio
    Swiece roznie, zalezy co zaniose do wiekszego studia gdzie strzelam lazienki i meble (to moj glowny pion zarobkowy - stocki to tylko zabawa).
    W domu glownie zostaja tansze lampy, czyli 2x 600Ws Interfit + zawieszanie tla (uzywam tel winylowych). Czesto tez bowens esprit 500x2.
    Z racji tego, ze pojoje nie naleza do wielkich to nie mieszcze wiecej niz 2 lampy, co i tak do szczescia starcza.

W przypadku ostatnich fot byla uzyta tylko jedna + odblysnik bialy + vinylowe tlo biale + prasownica do wlosow, ktorej sobie zazyczyla ewelina i jakis Buguais puder hehe + ciemniesza szmina i ciuchy (ktore oczywiscie tez sobie nowe zazyczyla ) Cala sesja liczy sobie 30 zdjec.

Nastepnym razem zrobie jakis backstage dla Ciebie
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Domyślnie

asterix pokaż swoje folio
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

stockowe masz w tym watku bez rewelacji ja foce lazienki i kuchnie hehehe czyli nic arcy ciekawego. Za dnia cos wstawie z lazienkowych
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

mam jedno zastrzeżenie to tych fot ...
    zdecydowanie za ciasno kadrujesz, nie zostawiasz żadnej przestrzeni do wykorzystania przez np grafika który mógłby je użyć je na jakimś www

wydaje mi się że powinieneś popracować nad kadrami takie ciecie, nad głową, czy tuż pod ręka nie za fajnie wygląda ... mz zdaniem powinieneś się kierować regułą "złotego podziału" bo na twoich fotach w "mocnych p-tach" nic po prostu nie ma.... przez co znacznie spada ich atrakcyjność

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

jak zostawiam za wiele to mi wracaja z odpisem ze bacground is not evently ale postaram sie zwiekszyc ilosc miejsca. Thx

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ok, z gory dzieki
    Pozdrawiam !

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Witam!

Ostatnio trafiła mi się trochę, bądź co bądź zaskakująca sytuacja (w sumie nie nowość, ale trochę mnie to dręczy). Pierwsza sprawa... padł CRT na stacjonarnym i teraz jestem skazany na (nie bluesa:P) LCD z laptopa... wątła jakość, nie pamiętam czy już prędzej o tym pisałem. Wracając do tematu to stockxpert mi odrzuca fotki ze względu na kiepskie oświetlenie, a istockphoto, dreamstime i cała reszta wszystkie akceptują bez żadnych problemów. Podam tutaj linka do przykładowego foto z serii i proszę o opinie co wypadało by poprawić, ewentualnie co dokładnie z fotkami zrobić aby uniknąć takich perypetii w przyszłości.

oto przykładowa fotka z serii.

Pozdrawiam serdecznie,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Za jasne to zdjęce jest, wręcz przepalone.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eryk Zobacz posta
    Za jasne to zdjęce jest, wręcz przepalone.

dzięki... na moim laptopie wygląda całkiem znośnie... czas kupić sobie CRT'a... tak się zastanawiałem czy może nie lepiej kupić sobie plazmę pod choinkę i na niej obrabiać fotki? Jak ma się jakość odwzorowania kolorów w plazmach? Czy rozdzielczość HD wystarczy do zabawy z fotkami?

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 28 z 55 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów