Strona 27 z 55 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Witam ponownie... niedawno zrobiłem w swoim 'piwnicznym studio' (low end:P) pierwszą serię z człowiekiem... setup w miarę prosty - białe tło, 3 żarówki błyskowe (2 prześwietlające białe płutno w tle, jedna na niski, biały sufit) do tego domowej roboty kartonowy softbox, z żarówką o temp ~5500k +flash z aparatu wyzwalający żarówki błyskowe. Zdjęcia zaakceptowali w 123rf, jak ktoś chce sprawdzić jak wyglądają to zapraszam (seria z koszulą w kratkę)

http://www.123rf.com/lightbox.php?lid=113012

W czym problem?

no i ostatnio na jednym z stocków mi odrzucili fotki z powodu "purple fringing", czyli takiego dziwnego efektu... według mnie ledwie widoczny, ale się doczepili i w sumie to mieli rację że być tego nie powinno. wie ktoś jak przy pomocy Photoshopa się tego pozbyć?

Co robić aby uniknąć tego efektu w przyszłości?

Pozdr,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

purple fringing oznacza aberacje hromatyczna o ile moje rozumienie jest poprawne. Pozbedziesz sie tego w PS idac w Adjustments > Replace Colour i tam pipetka wybierasz kolor do zastapienia i np gasisz go w strone szarego.
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    purple fringing oznacza aberacje hromatyczna o ile moje rozumienie jest poprawne. Pozbedziesz sie tego w PS idac w Adjustments > Replace Colour i tam pipetka wybierasz kolor do zastapienia i np gasisz go w strone szarego.
    dzięki za sugestię. Na forum LO dostałem link do skryptu akcji photoshopa i to świetnie spełnia swoją rolę (eliminuje w 90% ten efekt).

Pozdr.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Na forum LO dostałem link do skryptu akcji photoshopa i to świetnie spełnia swoją rolę (eliminuje w 90% ten efekt).
    Może i tu się podzielisz linkiem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Może i tu się podzielisz linkiem?
    jak najbardziej. oto odnosnik do skryptu akcji:

http://www.dream-fusion.com/mkII/pics/pfkiller.zip

Pozdrawiam,

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

A to sie moze stac podczas sesji gdy skladnikiem maseczki sa ulubione (smierdzace) algi morskie, za ktorymi moj pies poprostu przepada
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ratujac topic wrzucam 7 sesje na potrzeby micro stockow
    Jakos mi to w krew weszlo, ze jak sie nudze to cos sobie do stockow dopstrykuje...

Nowa seria to poprostu jedna osoba marki Ewelina robiac rozne miny, gibiac sie jak gumka recepturka itd itd sami zobaczcie...

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 19-11-2007 o 02:21 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

asterix na ostatnim zdjęciu, gdzie Ewelina jest z laptopem wyrzuć logo windowsa z trzeciego klawisza od dołu - o ile już tego nie zrobiłeś
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeber Zobacz posta
    asterix na ostatnim zdjęciu, gdzie Ewelina jest z laptopem wyrzuć logo windowsa z trzeciego klawisza od dołu - o ile już tego nie zrobiłeś
    to się dopiero nazywa sokoli wzrok

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

wywalilem logo, nauczony przez istock wywalilem nawet maly kwiatek na boku okularow eweliny
    Choc i tak pewnie mnie istock uwali za ten naszyjnik

Strona 27 z 55 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów