Asterix nie wiem czy nie za ciepłe te odcienie, "oni" tak jakoś lubią jak jest bardziej w stronę niebieskiego z dużymi kontrastami aż po oczach wali.![]()
Asterix nie wiem czy nie za ciepłe te odcienie, "oni" tak jakoś lubią jak jest bardziej w stronę niebieskiego z dużymi kontrastami aż po oczach wali.![]()
na pewno 8 dni? z tego co pamietam podczas ostatniej wizyty, w statystyce 'oldest file in queue' bylo chyba 6 dni...thx
Macie jakies doswiadczenia z portretami na ciemnym tle ? Zrobilem serje pojedynczych portretow z czarnym tlem... fotograficznie wyglada ciekawie ale nie wiem czy poswiecac kolejne pare godzin na retusz.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
BTW macie problemy z istockiem w kwestii oczekiwania na akceptacje ?
Ja juz czekam 8 dni... w takim tempie to ja 100 zdjec tam sie dorobie za rok.
Mam 2 bo 6 mi uwalono za zmehacona koszulke. Dumajac nad tym faktem nasuwa mi sie pytanie, czy zly rating akceptacji przypadkiem nie spycha na niziny list oczekujacych?
czy duzy procent odrzuconych wywala na koniec kolejki? raczej nie. z tego co się orientuję to jedyny czynnik jaki powoduje cofniecie Ciebie w kolejce - 'ekskluzywni' uzytkownicy - ich fotki są sprawdzane priorytetowo.
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 28-10-2007 o 22:48
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
mam trochę doświadczenia z portretami na czarnym tle a co masz jakieś pytania?
np taki:
Tu cała galeria(bez obróbki prosto z puszki),
tu jeszcze inna galeria:
Octavia
co do twoich fot to biznesowych, to są fajne ale, balans bieli (tak jak któryś z przedmówców napisał) - powinno być zimniej o jakieś 1000K, wiem że na stokach lubią takie "techniczno-niebieskawe" kontrast też powinien być większy więcej przepaleń
pozdrawiam
faktycznie 6... nie wiem gdzie moja matematyka sie podziala.. Wlasnie dostalem emaile o pierwszej akceptacji zdjec z poprzedniej serii. Te z przepaleniami (2 sztuki) uwalili
Temperature w zdjeciach przy stole zaburzal stol, ktory ocieplal blaskiem wszystkie kolory... trzeba to jakosc przygasic
apropos zdjec z czarnym tlem. To czy takowe maja jakas wartosc stockowa ?
hymm gdzie w ps jest temperatura barw ???
VanMurder > hirurgiczna jakosc zdjecjednak czarne tlo RULEZ!
Ostatnio edytowane przez asterix ; 28-10-2007 o 23:50 Powód: Automerged Doublepost
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
jak je podrasujesz to na pewno
w samym PS to nie ma takiego suwaka i jest przejeb... ustawić poprawny WB na krzywych czy na levelach (trzeba znaleźć - neutralnie szare p-t na focie, co niezawsze jest łatwe), ale w CameraRaw to sprawa jest prosta polecam tutoriala którego napisałem na temat WorkFlow
jest tutaj: Workflow BR, CR, PS
jak masz jakieś pytania to wal na Priv
pozdr
thx
nie mam tu nic poza ps... mozesz mi puscic jednego z sampli moich (przy stole) o 1000k w dol ? a ja juz sobie mniej wiecej dopasuje.
mysle, ze juz sobie poradzilem z temperaturapoprostu zredukowalem czerwony na krzywych i wyszlo mi tak samo jak -1000 zdjete w raw
Ostatnio edytowane przez asterix ; 29-10-2007 o 01:49 Powód: Automerged Doublepost
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
nie wiem czy różnica jest "zabijająca" zależy jak masz skalibrowany monitor, po za tym ciężko coś wyciągnąć z -bit jpg, co innego jakbyś podrzucił mi RAW.
dzieki, wczesniej nieco pogrzebalem i doszlismy do podobnego finalu.
mam pracowity weekend
rozpoczalem kolejna serie![]()
Ostatnio edytowane przez asterix ; 29-10-2007 o 02:57 Powód: Automerged Doublepost
ta fota wystrzałowa !!! daj znak jak Ci się sprzeda,
nie wiem czy cię dobrze zrozumiałem ale pisałeś że oprócz PS, nic nie masz?
Bridge i CameraRaw to aplikacje składowe CS2 i CS3, pogrzeb dobrze może je masz (nie do instalowane), jeżeli masz "legalnego" to pozostałe aplikacje ściągniesz z http://www.adobe.com/, bardzo pomagają w pracy ...