Strona 20 z 55 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

Mozna umrzec z nudow dodajac foty do serwisow... 19 zdjec dodanych do:
    Istock, SS, Bigstock i Fotolii zajelo mi 4,5h... idzie sie pociac. Zatrudnie chyba kogos do uploadow bo juz w ta sobote kolejny upload tym razem 24 zdjec z niedzieli + to co w sobote napstrykam (czeka 9 osob) i zdjecia z wspomnianej firmy...
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    Mozna umrzec z nudow dodajac foty do serwisow... 19 zdjec dodanych do:
    Istock, SS, Bigstock i Fotolii zajelo mi 4,5h... idzie sie pociac. Zatrudnie chyba kogos do uploadow bo juz w ta sobote kolejny upload tym razem 24 zdjec z niedzieli + to co w sobote napstrykam (czeka 9 osob) i zdjecia z wspomnianej firmy...
    a masz windowsa czy linuksa? jak to drugie to śledź wątek bo niedługo opublikuje strypt automatyzujący wysyłanie zdjęć na stocki przez ftp (musze go pokomentować żeby wszystko było jasne i proste)... dzięki temu skryptowi, dodanie zdjęć do stockow polega generalnie na dobraniu kategorii do fotofgrafii (czyli cos kolo 60s/fotkę)...

Pozdr,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    a masz windowsa czy linuksa? jak to drugie to śledź wątek bo niedługo opublikuje strypt automatyzujący wysyłanie zdjęć na stocki przez ftp (musze go pokomentować żeby wszystko było jasne i proste)... dzięki temu skryptowi, dodanie zdjęć do stockow polega generalnie na dobraniu kategorii do fotofgrafii (czyli cos kolo 60s/fotkę)...
    Wiesz, jak sobie teraz kolega nie radzi z FTPem to i ten skrypt mu niewiele pomoze... Jedna z wersji skryptu ulatwiajacego wysylanie mozna znalezc tutaj ... Jesli community sie sprezy to i w wersja Javie w tym tygodniu sie pojawi ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rachwal Zobacz posta
    Wiesz, jak sobie teraz kolega nie radzi z FTPem to i ten skrypt mu niewiele pomoze... Jedna z wersji skryptu ulatwiajacego wysylanie mozna znalezc tutaj ... Jesli community sie sprezy to i w wersja Javie w tym tygodniu sie pojawi ...
    gdzie tam... na pewno pomoze... wydaje mi sie ze u kolegi problemem było monotonne wrzucanie fotek do formularzy html w kazdym ze stockow, aby potem je wslac. Mi jest wygodniej odpalic skrypt i np isc ogladac film lub robic cos ciekawszego w czasie gdy fotki sie wysylaja...

Pozdr.

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

problemem jest wlasciwy dobor keywordow do zdjec a nie ftp. Wszystkie poza ISTOCK maja FTP, wiec to nie jest az takim problemem (moj up transwer to tylko 40kb).
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Dopiero zaczyna Awatar jagódka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    przyjmuję dziś winszowania i gratulacje, bo dostałam się na shuttera

ciekawe jak pójdzie sprzedaż. na razie nie wiem o co tam chodzi, jak się sprawdza DL, muszę pooglądać
    jak idzie na Shutterstock?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

problemem jest wlasciwy dobor keywordow do zdjec a nie ftp. Wszystkie poza ISTOCK maja FTP, wiec to nie jest az takim problemem (moj up transwer to tylko 40kb).
    keywords dodajesz w photoshopie... zeby bylo latwiej, mozesz poszukac podobnych zdjęć i odrzucic te keywordy które nie pasują :P

jeśli ktoś jest zainteresowany zautomatyzowaniem wysyłania to zapraszam na moją stronę, bo w końcu się sprężyłem i opisałem skrypcik

pozdr.

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

a nie gupie

Domyślnie

Poczytaj o naglowkach IPTC. Ulatwia keywordowanie :
    http://www.breezesys.com/BreezeBrowser/help/iptc.htm

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

musze sie pochwalić
    ten miesiąc miałem wyjątkowo dobry pomimo tego, że nie wysłałem ani jednego zdjęcia na żadnego stocka. moje portfolio nie ma nawet 100 zdjęć a w tym miesiącu uzbierało się ze stocków prawie 200$. Jednak teraz wchodze na Shutterstocka a tam mega niespodzianka 5 zdjęć sprzedanych jako Enhanced License, każde po 20$. I tym oto sposobem w tym miesiącu dobiłem do 300$ mając jedynie 100 starych fotek

I niech sie przyzna ten u kogo jestem reffered photographer. Rachwal chyba u Ciebie...
    Ostatnio edytowane przez sergi ; 25-10-2007 o 15:17
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Strona 20 z 55 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów