Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Photoshop CS2 za 250$ - to możliwe ??

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

No dobra, a jeśli zdecyduje się obrabiać RAW-y w DPP dostarczanym razem z 40D to ma mimo to zakup CS2 sens ??

Od jakiegoś czasu fotografuje śluby, w pracy zaczynam małe fotostudio z meblami (pracuje u producenta mebli).W lightroomie podoba mi się to, że jest "all in one" (fajnie rozwiązane kadrowanie itp.). Ale istnieje cała masa rzeczy, których w Lightroomie nie zrobię.... Więc co - CS2 + Lightroom ??

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    No dobra, a jeśli zdecyduje się obrabiać RAW-y w DPP dostarczanym razem z 40D to ma mimo to zakup CS2 sens ??

Od jakiegoś czasu fotografuje śluby, w pracy zaczynam małe fotostudio z meblami (pracuje u producenta mebli).W lightroomie podoba mi się to, że jest "all in one" (fajnie rozwiązane kadrowanie itp.). Ale istnieje cała masa rzeczy, których w Lightroomie nie zrobię.... Więc co - CS2 + Lightroom ??
    Sam sobie odpowiedziałeś.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    .... Ale istnieje cała masa rzeczy, których w Lightroomie nie zrobię.... Więc co - CS2 + Lightroom ??
    Moim zdaniem taka kombinacja nie ma sensu. Z CS2 faktycznie mogą być problemy z wołaniem RAWów z 40D więc zamiast LR raczej należało by upgrejdowac do CS3 (te same koszta). Bridge z CS3 właściwie całkowicie zastępuje LR. Mam i LR v1.2 i CS3 i LR wogóle nie używam. Wszystko co LR potrafi jest w CS3 - nawet engine do RAWów jest identyczny.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar MarcinekP
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Może zerknij na PShop Elements 6. Tylko nie wiem czy adobe udostępnia jakąś wersje demo.

pozdrawiam
    ___
    Canon

Uprawnienia umieszczania postów