Niestety dla mnie fotonet to wielka kicha.
Gramatura papieru do d..., tak samo i kolory (ale to jeszcze można dopracować i zgrać, oczywiście kolory).
Ale jak mi przysłali testowe odbitki bodajże 20x30cm to MASAKRA!
1)Opakowanie pogniecione (wiem – Poczta, ale powinni tak zapakować, aby było gucio)
2)Odbitki już przy pakowaniu zostały pogniecione – pozaginane rogi.
I mimo, że na firmę chcieli mi dać stały rabat, podziękowałem. Wolę nawet zapłacić więcej, ale mieć jakość, a nie jakoś.
Jak nie Fotonet to co polecacie? Ja jak do tej pory korzystałem ze starego programu i byłem z ich usług bardzo zadowolony.
Ja się zmusiłem i korzystam z usług miejscowego labu, ale problemy były i to niemałe (zwłaszcza z kolorami - nie udostępniają np profili ICC, bo pewnie ich na bieżaco nie robią). Ale za to są na miejscu, odbitki mam tego samego dnia, lub następnego, jak coś nie gra, to od razu widać i poprawiają, jako stały klient mam rabat, wykonują nawet odbitki 1x2m i pełno innych usług.
Czasami korci, żeby spróbować z sieci, ale nie spotkałem ciekawej oferty, a wydruków nie chcę.
Kabu - spróbuj może u Tomasza1972 (post #4 w tym wątku), ludziska chwalą.
Tak bo to całe archiwum to proste kopiowanie zdjęć w inne miejsce.
Potwierdzam, że przesyłane jest znacznie mniej danych. Pocieszające jest to, że nie wpływa to na jakość odbitek. Robione jest to jakoś inteligentnie, bo im większe zamówione odbitki, tym większy plik jest przesyłany (z tego co pamiętam, bo też się kiedyś tym niepokoiłem).
40D + Kit + EF-S 10-22 + 24-105L + Tamron 28-75 + Sigma 70-300 + 430ex
Robiłem ostatnio u nich zdjęcia z wakacji.
Największe miało 50x75. Wszystko wysyłałem netem.
Zdjęcia są OK.
najprawdziwsza prawda :-)
tez zainstalowałem nowa wersje i sie wkurzylem - ta poprawa kolorystyki to cos jak autolevele...
zadzwonilem do nich w piatek; odebrala pani wiec wale prosto z kim u panstwa moge porozmawiac na temat profilu kolorystycznego maszyny...
Daaaaaareeeekk!![]()
przyleciał pan Darek z labu - opisałem sytuacje;
odpowiedział mi ze to jakiś bezsens (z tym brakiem mozliwosci wylaczenia icc) i ze oni z labu nic o tym nie wiedzą
w poniedziałek bedzie admin to z nim pogada (wyslalem tez oficjalnego emaila); ponoc nikt z nimi nie konsultował nowej wersji![]()
dzis odinstalowałem wersje najnowsza (3.51p) i zostawiłem wersje Foto E-Net 3.09p (bo przezornie nowa zainstalowalem do innego folderu)
stary proram dziala - wlasnie wyslalem kilkadziesiat zdjec na format 13x18;
mialem jedną zwieche, jak gdyby lącze nawaliło ale dograłem pozostałe zdjęcia;
w Foto E-Net 3.09p - da sie wyłączyc profill ICC
_________________________________________EDIT
stary program mozna zassać tu:
http://www.fotomarek.com.pl/z_p_i.html
http://www.fotomarek.com.pl/e-foto3.09p.exe
Ostatnio edytowane przez pst ; 21-10-2007 o 01:04
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
to moze dziwne samemu sobie odpisywac.... ale po takiej kampani wyborczej to czlowiek moze robic dziwne rzeczy ;-)
w kazdym badz razie dzis mialem tzw zdziwko; jade sobie samochodem a tu nagle jakis nieznany numer - odbieram, przedstawiam sie a tam z drugiej strony pan z FOTONETu... :-)
powiedział że dzwoni bo mu przekazano ze jest problem z iCC i ze jak mu podam adres emai to mi wysle aplikacje dzieki ktorej bede mógl wlaczac/wylaczac ich profil ICCnormalnie mnie zszokowali - to sie nazywa podejscie do klienta....:razz:
przezornie nie wspomnialem mu nic o tym ze stara wersja programu 3.09p dziala![]()
sprawdzilem juz poczte przez www (poniewaz jestem w delegacji) i czeka na mnie spakowana rarem wesja 3.12f - jak wroce to ja sprawdze
ewentualni chetni na plik prosze o email - to tylko ~6.5MB wiec luzik
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...