Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 93

Wątek: 350D lepszy od 20D !!!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

[QUOTE=dzuniek]Dziś mialem okazje pomacać 350 - i tylko potwierdzją sie wszystkie opinie. NIE WARTO - choćby to i nawet było o te 20% lepsze to nie warto - tego się po prostu nie da trzymać w ręku - choć trzeba przyznać ze wykonanie samego korpusu to juz nie taki plastik jak w starym trabancie.

To jest prawda. NIE DA SIĘ TRZYMAĆ !!! Po 20 minutach boli łapa.
    Pracuję w sklepie ze sprzętem i bawiłem się 350 trochę dłużej niż "pomacać".
    Na 20D mnie nie stać, więc kupuję starego trabanta.
    Najlepiej jakby Canon wypucił lustrzaneczkę - mydelniczkę co by robiła lepsze zdjęcia od 1 Ds MkII, wtedy by zdobyli wszystkie nagrody na świecie, a 10, 20 i 300 dalej by się sprzedawały.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariuszartur
    Bosshe jak ja lubię takich 'ja' czyli wszyscy....

Przyjmij do wiadomości, że wiele osób trzyma/trzymało/będzie trzymało ten aparat dłużej od Ciebie, który 'pracujesz w sklepie', i naprawdę nie ma problemu z tą czynnością...

Więc proszę, postaraj następnym razem napisać (jeżeli wogóle będzie to konieczne) - _moim_zdaniem_ lub też _ja_ nie mogę dłużej niż 20 minut trzymać tego aparatu. Thanks.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Bosshe jak ja lubię takich 'ja' czyli wszyscy....

Przyjmij do wiadomości, że wiele osób trzyma/trzymało/będzie trzymało ten aparat dłużej od Ciebie, który 'pracujesz w sklepie', i naprawdę nie ma problemu z tą czynnością...

Więc proszę, postaraj następnym razem napisać (jeżeli wogóle będzie to konieczne) - _moim_zdaniem_ lub też _ja_ nie mogę dłużej niż 20 minut trzymać tego aparatu. Thanks.
    "nie da się trzymać" było cytatem z innej wypowiedzi.
    też trzymalem dłużej niż 20 minut, nieraz parę godzin dziennie (jak nie było akurat klientów) i DLA MNIE a mam dłonie normalnej wiekości to fuji S 5500 jest już wygodniejszy.

Coś już napisał Awatar tomi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzuniek
    Dziś mialem okazje pomacać 350 - i tylko potwierdzją sie wszystkie opinie. NIE WARTO - choćby to i nawet było o te 20% lepsze to nie warto - tego się po prostu nie da trzymać w ręku.
    Jak dla mnie - a jestem wielki ;-) jest ok, a żona twierdzi, że jest dla niej za duży. Czyli i tak każdy, kto planuje zakup, musi sam sobie ocenić, czy mu odpowiada. Stąd krzyki "NIE WARTO" i "NIE DA SIĘ" uważam za przesadzone. To naprawdę fajny aparacik za w miarę przyzwoite pieniądze.

Domyślnie

Słuchajcie, proponuję zakończyć dyskusję na temat wielkości 350D oraz 20D raz na zawsze, a wszelkie nowe tego typu 'polemiki' kończyć krótkim - idź do sklepu i zobacz, czy Tobie pasuje..

Co do jakości zdjęć - Panowie i Panie dajmy spokój... rękę sobie daję uciąć, że gdyby pokazać większości (jeżeli nie wszystkim z nas) 20 jpg (bez exifów, w jednej rozdziałce i wielkości) to byłoby marnie ze stwierdzeniem które z 350D, a które z 20D...

Chodźmy lepiej jakieś zdjątka fajnie zrobić...Peace

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak tak czytam te wypowiedzi to myślę że Canonowi pewnie o to chodziło żeby zrobić konkurencję we własnej firmie.
    Lepiej dla firmy żeby zamiast wybierać Nikona czy Canona to wybierać Nikona czy Canona czy Canona.
    Bo taki D50 to nie będzie konkurencją dla żadnego modelu Nikona w górę.
    Właśnie dlatego 350 nie została w obudowie od 300, chociaż pewnie nakłady poniesione na nową obudowę tez są pewno spore. Opłacało się jak widać.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Słuchajcie, proponuję zakończyć dyskusję na temat wielkości 350D oraz 20D raz na zawsze, a wszelkie nowe tego typu 'polemiki' kończyć krótkim - idź do sklepu i zobacz, czy Tobie pasuje..
    ]

Święte słowa, bo jak komuś pasuje do ręki (co jest bardzo ważne) to jest to alternatywa (a nie ten sam aparat za mniejsze pieniądze) dla 20D, a jak komuś nie pasuje to nie jest konkurencją nawet dla 300

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Najlepiej jakby Canon wypucił lustrzaneczkę - mydelniczkę co by robiła lepsze zdjęcia od 1 Ds MkII, wtedy by zdobyli wszystkie nagrody na świecie, a 10, 20 i 300 dalej by się sprzedawały.
    Bez urazy, ale aparatu nie sprawdza się w sklepie tylko w terenie (studio). Nie żebym w jakiś sposób faworyzował ten czy inny model Cwanona, ale tym najmniejszym (350D) zrobiłem ponad 6k zdjęć i nie rzadko po wiele godzin dziennie (np. ostatni weekend po 9 godzin non stop w terenie z aparatem w ręku, szkiełko też niemałe - 70-200/2,8 ). Wydaje mi się, że liczy się efekt końcowy czyt. fotka, a reszta jest już mniej ważna (to jest moje i tylko moje zdanie of coz).

pzdr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla marudzacych na wielkosc 350D - podobno 300V i 3000V sa jeszcze mniejsze. A jakos ludzie je kupuja i nie marudza... hmmm .

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Dla marudzacych na wielkosc 350D - podobno 300V i 3000V sa jeszcze mniejsze. A jakos ludzie je kupuja i nie marudza... hmmm .
    No ja na swoje rozmiary shrekopodobne nie narzekam. Nie wiem czy rozmiary dloni sa standaryzowane, ale na stopy wkladam sandalki o rozmiarze 49,5 a do grarnituru buty albo 50, albo 51. Jak w inecie bylo pelno narzekan na male rozmiary 350D to sie nieco zmartwilem, bo o mialem i mam zamiar nadal go kupic (wraz z gripem). Pomacac 350D wowczas bylo trudno, bo byl w zasadzie niedostepny. Czas jakis pozniej zerknalem do specyfikacji technicznej 350D i okazalo sie, ze w prownaniu z moim 300v (uzywam z gripem) to wcale nie jest mikrus. Skoro sobie dobrze radze z 300v to i z ciut wiekszym 350D tez dam sobie rade ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów