Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon EF 200 f/2,8L II-głośna praca autofokusa

jastrzemb
    Guest

Domyślnie Canon EF 200 f/2,8L II-głośna praca autofokusa

Kupiłem używany obiektyw. Zrobiłem nim wiele prób i testów. Ostrzy dobrze, choć czasem "gubi się", myślę że to również za sprawą niedoskonałości punktów w moim 400D. To co mi przeszkadza, to głośna praca autofokusa. Trudno to dokładnie opisać, ale np w moim 17-40/4 takiego głośnego "szurania" nie słychać. Ten sam szurający głos wydawany jest przy ręcznym kręceniu ostrością. Myślę sobie, że jeżeli w obiektywie coś nadmiernie trze, no to bardziej sie męczy, zużywając więcej pradu i autofokus może być wolniejszy?! Chciałem zapytać znawców zagadnienia, czy te modele "tak mają" czy też mojemu przydał by się serwis na Żytniej?!

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

mój pracował cicho więc chyba coś jest w środku - warto odesłac na czyszcenie póki jeszce pracuje

Domyślnie

DAJ SPOKOJ TRZE I WIECEJ PRADU ZUZYWA !!!, sprzedaj go szybko jako uszkodzony np ja go wezme 16-35 tez se szura 50 1,4 tez i 35 f2 tez mega szuranie ma i co ? nic zupelnie nic z tego nie wynika

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kilkuletni 200/2.8 powinien pracować bezgłośnie. Żadnego szurania.

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zależy co kto rozumie jako "szuranie"
    egzemplarze 200 2.8 z którymi mam do czynienia są praktycznie bezgłośne, lekko szumią, ale nie szurają
    I am FX

Uprawnienia umieszczania postów