Port fajny, troszkę tylko przeszkadza (mi), że 36 i 38 mimo bardzo podobnych kadrów mają różną kolorystykę.
Port fajny, troszkę tylko przeszkadza (mi), że 36 i 38 mimo bardzo podobnych kadrów mają różną kolorystykę.
w sumie fajne fotki
z pierwszej seri dwa ostatnie się nie nadają![]()
A-la-N, tak teraz to widzędzięki za odwiedziny. wrzucam jeszcze kilka z tamtego wyjazdu na Ukrainę, powinny być dodane od razu, no ale trudno...
46 /Buczacz. wiadro prawdziwków za 10zł.../
47 /Buczacz. w Polsce mamy seriale typu Klan, M jak Miłość itd., na Ukrainie mają seriale dla młodzieży, gdzie przedstawiają losy młodych kadetów i podkochujących się w nich młodych dziewcząt, a po godzinach - dla dorosłych seriale w stylu Kryminalni, gdzie dobry porucznik przesłuchuje złego zbira świecąc mu lampą po oczach... tam czas tkwi w miejscu, a wojskowość ogromnie nobilituje/
48 /Lwów/
49 /Lwów/
50 /Opera Lwowska/
51 /Kamieniec Podolski/
Witam.
Bobasy i brzdące - wdzięczny temat, jeden z moich ulubionych.Ujęcia ciekawe.
Ukraina - miło się ogląda. Na 47 obciąłbym nieco dołu (asfalt), 48 - szkoda przeciętego na pół mundurowego.![]()
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
"tam czas tkwi w miejscu, a wojskowość ogromnie nobilituje"
Błagam, nie powielaj takich eskapistycznych stereotypów. Uwierz mi na słowo - są tutaj miejsca przy których Twoja Gdynia jest tylko smutną, biedną, zaniedbaną wioską.
Zdjęcie nr 50 "ponravilos'" głównie dzięki gołębiom
ale zauważ po podpisach, że ja mówię o Zachodniej Ukrainie. a ta stoi w ogromnej opozycji do Wschodniej, o której piszesz Ty, rene. bo tego, co widziałam, co tam słyszałam i czego sama doświadczyłam nie obalisz swoim "uwierz mi na słowo". na wschodzie - tak, ale nie na zachodzie - z tym nie mogę się zgodzić.
No cóż... Twoje "widziałam" versus moje "widziałem"
Wybacz mi ten offtopic, ale się kompletnie nie mogę zgodzić z tym co napisałaś. Jeśli mowa o miastach, czy to zachodni Lwów, centralny Kijów czy wschodni Dniepropetrovsk, bez znaczenia - tam czas NIE stoi w miejscu. Może porównujesz kondycję Ukrainy do kondycji Polski - i wtedy wiadomo, Ukraina jest momentami zacofana.
Po prostu - zmian które tam zachodzą nie zauważysz na Lwowskiej starówce.
Pozdrawiam