Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Nieostre zdjęcia z 30D i 1D

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Sprzęt na gwarancji, więc w jej ramach wyregulowali. Czas - wydaje mi się, że to im nie zajmuje wiele czasu. U mnie pojechało sporo sprzętu, czekałem aż wszystko zrobią i wyślą jedną paczką, a czasu zajęło to sporo.

vespero
    Guest

Domyślnie

Pozwolę się dołączyć do tematu. Na gwarancji tylko obiektywy canona inaczej koszt 122zł. I tu pojawia się problem na gwarancji tylko canon inne szkła skalibruje serwis producenta obiektywu ale bez body. I czy bez obecności konkretnego body jaki mam serwis jest w stanie dostroic obiektyw do niego. I czy po kalibracji body każdy kolejny obiektyw będę musiał kalibrować tylko raz czy przed każdym użyciem. Mam problem posiadam canona 40d i stoję przed kupnem tamrona 17-50 a te szkła mają tendencje do problemów z af. I w razie problemów nie wiem już sam co oddać do zjustowania i komu canonowi body i obiektyw i czy czasem nie wykonają kalibracji body bo wtedy będę musiał latać z każdym kolejnym szkłem czy odesłać tamrona do gdańska ale wtedy przyjmują sam obiektyw i czy po powrocie nie będzie tak samo bo korpus będzie inaczej nastrojony niż wzorzec pod który będą kalibrować obiektyw.Same pytania. Proszę o pomoc. Zacznę żałować że nie wziąłem nikona d80. Bo jak narazie mam sam korpus canona i same wątpliwości i niepewność czy kiedyś to będzie współgralo tak jak w nikonie od początku.

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

No niby same pytania a ani jednego "?". Człowieku weźże przeredaguj ten text, wstaw jakieś znaki interpunkcyjne (tutaj wyjaśnienie jeśli nie wiesz) bo tego sie czytać nie da:/

Kup obiektyw u sprawdzonego sprzedawcy to nie bedziesz sie musiał obawiać o FF/BF...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gujaa Zobacz posta
    Idz do okulisty i nie zasmiecaj tego tematu...

P.
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esenpe Zobacz posta
    Idz do okulisty i nie zasmiecaj tego tematu...

P.
    popieram zdecydowanie. Jeśli się onanizować się to przy przyjemniejszych tematach :-D
    regulamin pkt 8

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów