Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Wątek: Nieostre zdjęcia z 30D i 1D

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zemun Zobacz posta
    Przed matrycą, na dolnej ściance masz takie małe otworki, - to są właśnie czujniki AF.
    A to bede musial poprobowac bo mam loterie.. tzn narazie wszystko jest ponownie w regulacji, ale gdy nadal bedzie to dmuchnac nie szkodzi
    Dzieki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrus Zobacz posta
    mayki, pokaż foty
    Witam podaję Ci link do fotki http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...da4cc90cb7dea9

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

PS. Aparaty nie były kupowane w FJ, w którym sprzęt maca Iktorn

Z kąd wiesz że macam w FJ????? To chyba oczywiste że 1d nie ma FJ

I co pomogli na Żytniej ??????

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

ictorn
    http://canon-board.info/showthread.php?t=26014&page=4
    Taka mała ironia, luzz
    Jutro dzwonię na Żytnią co z moimi zabawkami. Wysłałem WSZYSTKO oprócz paska na szyję, niech się bawią

Mayki, mnie się wydaje, że jest ok. Po drodze do odległych obiektów masz "kilometry" powietrza z pyłem, syfem itp, które też wpływa na ilość szczegółów na zdjęciu. Poza tym ilość szczegółów na zdjęciu jest odwrotnie proporcjonalna do odległości matrycy od fotografowanego obiektu, czy coś w ten klimat. Czyli, im dalej obiekt tym mniej szczegółów zarejestruje Ci matryca. Najlepiej to widać właśnie na drzewach, trawach, dachówkach gdy zaczynają zlewać się w kolorowe plamy.

OMG, W APARATACH SKURCZYŁY MI SIĘ CMOSY DO KILKUSET PX

Lakonicznie wytłumaczyłem, niech fachowcy wyjaśnią maykiemu o co w tym wszystkim kaman.

Domyślnie

[QUOTE=chyrus;371689]ictorn
    http://canon-board.info/showthread.php?t=26014&page=4
    Taka mała ironia, luzz
    Jutro dzwonię na Żytnią co z moimi zabawkami. Wysłałem WSZYSTKO oprócz paska na szyję, niech się bawią

Witam,dzięki za ocenę fotki,wiem o co w tym wszystkim chodzi trochę teorii i praktyki liznąłem chodż 30-tki nie mogę rozgryść za jasną cholerę ,pstrykaniem zajmuję się od ok 30 lat ale cyfrowo od nie dawna,ale to nie znaczy że 30-tka jest moim pierwszym aparatem cyfrowym który trzymałem w rękach,ale co mnie przeraża że jakość fotek z 30-tki nie jest powalająca jak nie którzy piszą i mówią,robiłem foty zwykłym kompaktem A-620 tylko przykład,to w niektórych sytuacjach na korzyść A-620 weżmy teraz różnicę w cenie ktoś powie to po co wydałeś tyle kasy na 30D,hm może ten ktoś będzie miał nawet rację.Dzięki i sorrki za zamieszanie.

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Info z żytniej: będzie regulowany AF w body bez komentarza...

Zobaczymy jak wróci aparat.

Zablokowany

Domyślnie

Witam, nabylem uzywana body 20d, dokupilem 50tke 1.8, czy mozna powiedziec ze mam podobny problem z ostrosci jak kolega? Zdjecie nie jest poruszone, w moim odczuciu zyleta to jednak nie jest raczej mydlo, no chyba ze ten obiektyw tak rysuje, ale wydaje mi sie to malo prawdopodobne, mam prawo przypuszczac ze cos z obiektywem, czy moze body?

http://www.gufox.republika.pl/fota.jpg

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez gujaa ; 29-09-2007 o 21:19

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gujaa Zobacz posta
    Witam, nabylem uzywana body 20d, dokupilem 50tke 1.8, czy mozna powiedziec ze mam podobny problem z ostrosci jak kolega? Zdjecie nie jest poruszone, w moim odczuciu zyleta to jednak nie jest raczej mydlo, no chyba ze ten obiektyw tak rysuje, ale wydaje mi sie to malo prawdopodobne, mam prawo przypuszczac ze cos z obiektywem, czy moze body?

Pozdrawiam.
    Czy widzialeś zdjęcia Chyrusa??

Proponują Ci abyś robił zdjęcia a nie tablice testowe bo u Ciebie wszystko jest w porządku.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Dopiero zaczyna Awatar luckylucas
    Miasto
    Kościan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gujaa Zobacz posta

Pozdrawiam.
    Chłopie! Ciesz się z zaj....go egzemplarza 50tki. Farciarz
    FF
    www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubna

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To obrazuje jak względną rzeczą jest ostrość dla różnych osób. To zdjęcie jest dość mało kontrastowe i dlatego może się wydawać nie ostre.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów