Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Fiskus, CBA i ABW tropią handlujących internautów

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Słusznie Tomasz1972, czyli JEDNAK (miałem takie samo skojarzenie jak akustyk ;-)). Ale...

(...) jak nie firma, to nie płaci podatków (...).
    Trochę chyba za ostry ten znak równości ;-)
    Przepraszam za ten mały OT.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Słusznie Tomasz1972, czyli JEDNAK (miałem takie samo skojarzenie jak akustyk ;-)). Ale...

Trochę chyba za ostry ten znak równości ;-)
    Przepraszam za ten mały OT.
    Artykuły i usługi foto zgodnie z ustawą są opodatkowane stawką podstawową VAT ( 22%) . Pokaż mi osobę prywatną , która przemyciła towar i odprowadziła w/w stawkę VAT . ( O wykazaniu w PIT nawet nie piszę )

Uzależniony

Domyślnie

No, o podatkach akurat za wiele nie wiem, ale dlaczego od razu "przemycił"? Nie można po prostu kupić za granicą, przywieźć (oclić, jeśli wymagane), sprzedać i odprowadzić podatek? W większości (miażdżacej) wypadków tak to pewnie nie wygląda (bo zysk, choć możliwy, pewnie byłby niewystarczający), ale powiedzieć, że "prywatny = nie zapłacił podatku" to chyba trochę na wyrost ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

No, o podatkach akurat za wiele nie wiem, ale dlaczego od razu "przemycił"? Nie można po prostu kupić za granicą, przywieźć (oclić, jeśli wymagane), sprzedać i odprowadzić podatek? W większości (miażdżacej) wypadków tak to pewnie nie wygląda (bo zysk, choć możliwy, pewnie byłby niewystarczający), ale powiedzieć, że "prywatny = nie zapłacił podatku" to chyba trochę na wyrost ;-)
    Można . Ale wtedy TIP niebyłby konkurencyjny , więc nie sprzedałby towaru . Jakby nie sprzedał , cała akcja z pierwszego posta nie miałaby sensu

Uzależniony

Domyślnie

Czyli biorąc pod uwagę realia i chcąc zachować "ścisłość" definicji trzeba by chyba mówić "TPP" (Tani Przemytnik Prywatny) albo wręcz "TPOP" (Tani Prywatny Oszust Podatkowy), TPIP (Tani Prywatny Intrygant Podatkowy)... ew. jakieś hybrydy w stylu "TPPiOP", "TNIPiOP" (Tani Nielegalny Importer i Oszust Podatkowy) ;-) Hmm...

Dobra, starczy już tego filozofowania, sprawa wyjaśniona.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 25-09-2007 o 21:52

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czyli biorąc pod uwagę realia i chcąc zachować "ścisłość" definicji trzeba by chyba mówić "TPP" (Tani Przemytnik Prywatny) albo wręcz "TPOP" (Tani Prywatny Oszust Podatkowy)... ew. hybrydy w stylu "TPiOP" ;-)

Dobra, starczy już tego filozofowania, sprawa wyjaśniona.
    tpop: spowiadaj sie teraz ze swojego nicka na forum
    Ale poza tym, taki przepis CHYBA uchylic ze wzgledu na podwojne opodatkowanie (o ile samemu sie wczesniej kupilo z VATem)...
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uprawnienia umieszczania postów