Pisiory tropią handlujących internautów.
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,4517522.html
Pisiory tropią handlujących internautów.
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,4517522.html
Hehe, dobre! Nie popieram niepłacenia podatków, ale co ma do tego Centralne Biuro Antykorupcyjne...?
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
![]()
![]()
![]()
Właściwe służby na właściwym miejscu...
i bardzo dobrze.
dlaczego maja nie placic tych podatkow, ktore placa normalne sklepy. dlaczego maja robic pieniadze kosztem budzetu tego panstwa?
to prawo jest calkiem rozsadnie sformulowane. osobie prywatnej wolno sprzedac bez niczego sprzet starszy niz pol roku. kupujacy ma obowiazek zalacic od tego podatek (2% wartosci - niemalo, po prawdzie).
a firmy musza rozliczac sie z tego jak z normalnej dzialalnosci.
bardzo dobrze, ze ktos sie za to bierze. dlaczego sklep fizyczny, placacy za lokal, prad, pracownika, porade (czesto bezplatna)... i przez to oferujacy zauwazalnie wyzsze ceny, ma dostawac tak w d... od rynku, na ktorym byle chalupnik moze sprzedac taniej?
jak to co? przeciez to darmowy banner wyborczy PIS-u. moherowe zgredy kochaja termin "walka z korupcja" i gdyby sie dalo, to z bozej laski namaszczeni Lech z Jaroslawem wysylali by CBA do wystawiania mandatow za parkowanie i za smiecenie na plazy.
zreszta... poczekajmy do nastepnej kadencji, bo moze i do tego dojdzie![]()
Stary, aż strach czytac co za bzdury ty piszesz. Gorzej jakbym czytał kwartalinik poborcy podatkowego "Kocham Podatki".
Czyli, że jak kupie sobie obiektyw, zapłacę za niego ciężką krwawicą (już opodatkowaną) cenę ( w której są wszelkie możliwe podatki, cła i VAT), a potem bede chciał go odsprzedać komuś (mp. bo mi sie znudzi) i ten ktoś za swoją krwawicę (już wcześniej opodatkowaną) kupi ode mnie moje szkło, to słusznie zapłaci jeszcze 2% podatku więcej ??
Zastanów sie co piszesz człowieku !![]()
Inna sprawa, że winineś poczytać ustawę o PCC bo tam stoi napisane, że zobowiązanie podatkowe jest solidarne - czyli, że jak kupujący nie zapłaci, to ściągną z ciebie.![]()
Jako kupujący chcę kupić dobrze i tanio. I to moje święte prawo. Jezeli ktoś chce kupić drożej, ale za to sobie przy okazji o pogadać o dupie maryni albo o pogodzie albo o tym co kupuje - to jego prawo i jego pieniądze.
Dla takich jak ja jest prosty sklep internetowy z minimalnymi kosztami a dla takich jak ty jest salonka na Starym Mieście z kawusią i szarlotką.
Czemu więc u licha ja mam płacić tyle ile ty skoro nie mam ochoty z tego korzystać ?.
Zatem, człowieku ! Odczep sie (pierwotnie miało być mocniejsze słowo) od moich praw i moich pieniędzy !![]()
![]()
![]()
![]()
Mało ci, że płacisz ZUS, dochodowy, VAT w każdym towarze, akcyzę w paliwie, cła w szkłach z japonii, podatek od spadków i darowizn, od psa, itp. -to jeszcze chcesz zapłacić PCC ?
Lubisz, żeby zabierano ci kase, na którą pracujesz ? Prosze bardzo masz prawo - możesz człeku oddać wszystko - w ramach darowizny - nie zapomnijcie tylko z obdarowanym zapłacić podatku !
brodafidela![]()
Boże ! Przecież to wariat ! A TY widzisz i nie grzmisz ! Pioruny sie skończyły, czy jak![]()
Dura lex, sed lex
A to CBA to tam jest chyba na tej samej zasadzie na jakiej Straż Leśna może dokonywać kontroli drogowych :-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Zabawne, że wszyscy pomstują na PiS, a nie na tych sabotażystów (lub idiotów), którzy takie podatki uchwalili...
A prawa trzeba przestrzegać.