Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: aPPLe vs. Pc + eizo

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Glownie ze wzgledu na system. Niektorzy przejrzeli na oczy i zobaczyli, ze istnieje cos poza upierdliwymi okienkami Do tego dochodzi swietny design i oczywiscie super sprzet.
    ja jestem wychowany na Amidze wiec kocham te upierdliwe okienka a jak mialem wypalic plyte na MACu to mialem niezla kombinatoryke co do designu to do peceta tez kupisz odjechana obudowe wystarczy poszukac w necie (nie mowie tu o jakims star treku z 20 lampkami). wszystko kwestia gustu ale dobrego peceta tez da rade zlozyc :P

Domyślnie

taki mały macowy żarcik a tak przy okazji, jak już się*dyskusja skończy, a wątek obrośnie w tysiące postów, a ty podejmiesz w końcu decyzję, że kupisz maca, to pakuj w niego tyle ramu ile wlezie min. 2GB, a jak cię*stać to w nieskończoność - OSX tak ciekawie przydziela pamięć, że całą ją wykorzystuje, nawet gdy wydaje Ci się, że robisz małopamięciżerną*rzecz
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    ja jestem wychowany na Amidze wiec kocham te upierdliwe okienka a jak mialem wypalic plyte na MACu to mialem niezla kombinatoryke co do designu to do peceta tez kupisz odjechana obudowe wystarczy poszukac w necie (nie mowie tu o jakims star treku z 20 lampkami). wszystko kwestia gustu ale dobrego peceta tez da rade zlozyc :P
    tyle ze apple nie trzeba skladac a wypalanie plytek to banal
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    te monitory Apple nie sa zle kupa ludzi na nich pracuje i sobie chwali znam tez takich co narzekaja ale oni by narzekali na cokolwiek co by nie mieli ja bym chyba kupil Apple
    Otóż to! Co prawda zakup tego zestawu to dla mnie nieokreślona przyszłość , ale jak już do tego dojdzie to zrobię rozeznanie Apple->coś lepszego w tej cenie. Mowa oczywiście tylko o monitorach. Chociaż kto wie czy do tego czasu nie będzie już jakieś nowej linii tych paneli u Apple Może będą nawet i wersje glossy ;-)

Swoją drogą jeśli temat schodzi w tym kierunku: lepiej kupić laptoka z panelem glossy czy matowym? Czy tylko i wyłącznie wg. własnego uznania/gustu?

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

tyle ze apple nie trzeba skladac a wypalanie plytek to banal
    i dlatego kosztuje wlasnie tyle a na inaczej bo ktos za nas sklada kompa i konfiguruje :-) ja tam lubie sobie samemu niczym chirurg pogrzebac w bebechach mojego blaszaka :P

edit. przed chwila na zaklad przyszedl klient z maciem lapkiem, chyba jakis stary model bo matryca byla tak gowniana ze nic nie widzialem :/

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

edit. przed chwila na zaklad przyszedl klient z maciem lapkiem, chyba jakis stary model bo matryca byla tak gowniana ze nic nie widzialem :/
    może miał przyciemnione :P ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Otóż to! Co prawda zakup tego zestawu to dla mnie nieokreślona przyszłość , ale jak już do tego dojdzie to zrobię rozeznanie Apple->coś lepszego w tej cenie. Mowa oczywiście tylko o monitorach. Chociaż kto wie czy do tego czasu nie będzie już jakieś nowej linii tych paneli u Apple Może będą nawet i wersje glossy ;-)

Swoją drogą jeśli temat schodzi w tym kierunku: lepiej kupić laptoka z panelem glossy czy matowym? Czy tylko i wyłącznie wg. własnego uznania/gustu?
    glossy czy mat to dosc problematyczne jak chcesz sprzedac cos z ekranu monitora to bierz glossy bo na nim wszystko wyglada lepiej, ale na matowym sie lepiej pracuje
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    może miał przyciemnione :P ;-)
    wiesz co moze faktycznie mial przyciemnione haha ale takie lustro mial na ekranie ze moglbym sie smialo ogolic kup tego Maca Zielony to moze kiedys wpadne i zobacze :P no i moja rada popatrz na monitory Eizo, moze lepiejz kupic dwa cale mniejsze cudo ale wlasnie tej firmy...

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

To faktycznie musiała byc stara ta matryca bo na tych co są pakowane do MB I MBP dostrzegam sporo detali których nie widzę na swoim CRT.
    Robiłem kilka zdjęc gdzie wybielałem tlo (taki tam mały projekcik) i gdy przeszedłem się do znajomego który posiada MBP, to tylko usłyszałem słowa "spie... tlo". Okazało się że na CRT nie było widac tego że tło nie jest w kilku miejscach idealnie wybielone.
    Sam przymierzam się teraz do zakupu MB lub MBP ze względu na stabilnosc systemu i wygodę obsługi.
    Panel od ugryzionego jabłka czy jakiś inny ? Na to nie umiem odpowiedziec, bo nie miałem okazji korzystac.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

glossy czy mat to dosc problematyczne jak chcesz sprzedac cos z ekranu monitora to bierz glossy bo na nim wszystko wyglada lepiej, ale na matowym sie lepiej pracuje
    Na matowym się lepiej pracuje ze względu na mniejsze 'odbicia' czy chodzi o to, że są lepiej konfigurowalne w sensie kalibracji???

kup tego Maca Zielony to moze kiedys wpadne i zobacze :P no i moja rada popatrz na monitory Eizo, moze lepiejz kupic dwa cale mniejsze cudo ale wlasnie tej firmy...
    Teraz będziesz miał trochę dalej ;-)
    Co do EIZO to kompletnie się nie znam, ale właśnie coś mi chodziło po głowie, że w cenie tego Apple 23" będzie bardzo dobre (może nawet lepsze parametrami od Apple) EIZO tyle, że 21 cali lub mniej. Być może się mylę, bo nie mam rozeznania więc nie strzelać jakby co

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów