Właśnie padła mi karta, CF Kingston 2GB Elite pro, kupiona kilka lat temu w firmie, która już nie istnieje, a do tego jeszcze zgubił mi się paragon zakupu.
Czy jest jakaś szansa reklamować tą kartę , a jeśli tak to gdzie ?
Właśnie padła mi karta, CF Kingston 2GB Elite pro, kupiona kilka lat temu w firmie, która już nie istnieje, a do tego jeszcze zgubił mi się paragon zakupu.
Czy jest jakaś szansa reklamować tą kartę , a jeśli tak to gdzie ?
Jeśli rozmowa z dystrybutorem/dystrybutorami nic nie da, to tylko kontakt z centralą Kingston'a i parę paciorków ;-) Za granicą są wyrozumialsi i ogólnie troszkę inną politykę stosują, bo chodzi już nie o interes jakiejś tam firmy, a dobre imię producenta. Jeśli karta jest na "Lifetime warranty", to pewnie nie będą robić problemów, tylko czy opłaci się Tobie to wysyłać za granicę?
Ostatnio edytowane przez APP ; 25-09-2007 o 09:36
Przy tym zwykle gwarancja (nie tylko gwarancja dożywotnia) dotyczy wyłącznie pierwszego nabywcy. A kto jest pierwszym nabywcą? Ten, kto ma stosowny dowód zakupuSiłą rzeczy wracamy więc do punktu, gdzie "ktoś" musi wykazać odrobinę dobrej woli.
ja poszedłem do sklepu w którym kupiłem i wymienili mi od ręki
kingston 512 który użytkowałem jakieś 9-10 miesięcy
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
Zacznij od tej strony i postępuj zgodnie z informacjami tam zawartymi. Z jednym wyjątkiem - radzę napisać do nich list. Okazuje się, że nie trzeba karty wysyłać do UK, bo to samo robią w W-wie. Niestety, nie pamiętam teraz nazwy firmy i adresu, ale mogę powiedzieć, że korespondencję prowadziłem po polsku.
Wymieniałem tak kartę kupioną na giełdzie, bez żadnego dowodu zakupu (może nawet nie miałbym u kogo reklamować). Nie było absolutnie żadnych kłopotów, wymienili mi od ręki.
Ostatnio edytowane przez Peri Noid ; 25-09-2007 o 11:39
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
Dzwoniłem do firmy DRAMEX, a tam skierowali mnie do tej firmy :
http://www.ultramedia.pl/
Ona podobno zajmuje się reklamacjami i wymianą.