Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Eos 30D - problem z matryca

Mieszany widok

Fudster
    Guest

Domyślnie Eos 30D - problem z matryca

Witam.
    Mam maly problem z matryca w moim aparacie. Jakis czas temu zauwazylem na kilku moich zdjeciach (blisko gornej krawedzi)powtarzajaca sie plame w tym samym miejscu. Po ogledzinach matrycy zauwazylem na niej ledwo widoczna biala kropke. Niestety dmuchanie przy uzyciu gruszki nie przynioslo oczekiwanego rezultatu. Biala kropka znikla a po niej pozostal jakis slad. Wiec pozostala metoda na mokro. Zakupilem wiec GREEN CLEAN (3 komplety )swabow do czyszczenia matryc.Wyczyscilem matryce. Problem w tym ze slad po kropce dalej jest i nie chce sie usunac??:Pozostala czesc matrycy jest czysta.
    Moze mi ktos dotradzic co z tym zrobic?
    Te Swaby nie chca tego ruszyc czemu?(chemia za slaba?)
    Jak wyzej napisalem plmke na zdjeciach zauwazylem niedawno nie wiem skad sie wziela na matrycy nie zmnienialem obiektywow w tym czasie. Nie chce tez szorowac tym swabem setki razy w jednym miejscu ani wywierac zbyt duzego nacisku zwazywszy na to ze jest to krawedz matrycy a te swaby sa dosyc mokre i plyn zawarty w nich moglby sie dostac pomiedzy filtr a matryce.
    Prosze o pomoc!!! Kupic cos lepszego jakis dobry plyn inne Swaby a moze tylko serwis?

Za wszelka pomoc Serdecznie Dziekuje.

Coś już napisał
    Miasto
    Wiskitki

Domyślnie

Serwis.
    20D, 350D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 50/1.8, 580EX, 420EX.. No chyba że znowu skoczę

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

nie wiem po co ta panika. Nawet jesli nie zmieniales obiektywu zawsze jest prawdopodobienstwo takiego paprocha ze jednorazowe czyszczenie nie pomoze. Ja ostatnio mialem takie dwa i pisalem o nich w jednym watku, przeczyscilem jeszcze z 3 razy (Lenspen) i zeszlo. A naprawde wygladalo na to ze za chiny nie zejdzie. NIe panikuj tylko przedmuchaj i przeczysc.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uprawnienia umieszczania postów