Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Asystentem być...

em_ka
    Guest

Domyślnie Asystentem być...

Taka refleksja mnie naszła, a właściwie żal. Chciałbym być u kogoś asystentem, uczyć się. Nie chcę żadnych pieniędzy, tylko chciałbym zdobyć doświadczenie w zamian za pomoc. Pisałem, dzwoniłem, nikt nie jest specjalnie zainteresowany. Może macie jakiś pomysł jak się gdzieś dostać? Chodzi mi o studia fotograficzne, agencje modelek. Smutno mi

Uzależniony

Domyślnie

zmien Miasto: Warsaw na Miasto: New York ew. Paris

em_ka
    Guest

Domyślnie

Jeszcze jakieś praktyczne rady? :>

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ogłoszenie do gazety???

Początki nałogu

Domyślnie

hej
    moja dziewczyna przed wyjazdem na wakacje do Londynu wysłała ponad 300 emaili do rożnych fotografów londyńskich z prośbą o asystenturę przy sesjach foto i na kilka się załapała - to najlepsza szkoła: podpatrujesz profesjonalistów i dodatkowo nawiązujesz kontakty Tak wiec lepiej szukaj w wiekszych miastach poza Polską

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ja sie doczepilem do kumpla , który juz dosyc dlugo zajmuje sie foto , jezdzimy na sluby , mam za to kase i przy okazji sie ucze . poszukaj wsrod znajomych.

em_ka
    Guest

Domyślnie

Przestańcie nie wyjadę sobie teraz tak po prostu do Londynu . Natomiast jeśli chodzi o ślubne kotlety, to nie specjalnie mnie ciągnie w tamtą stronę

Uzależniony

Domyślnie

ale ja calkiem serio
    wyjedziesz zobaczysz
    przy okazji pare euro wpadnie, akurat na 5d i pare szkiel
    zobaczysz swiat

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez em_ka Zobacz posta
    Przestańcie nie wyjadę sobie teraz tak po prostu do Londynu . Natomiast jeśli chodzi o ślubne kotlety, to nie specjalnie mnie ciągnie w tamtą stronę
    Nie bardzo rozumiem Twoje podejście do tematu - z jednej strony chcesz się uczyć i zdobyć konkretne doświadczenia, a z drugiej strony nie myślisz o pójściu na szeroki wody poza krajem. Nie określiłeś czego tak naprawdę oczekujesz - czy chcesz zająć się fotografią na poważnie i komercyjnie, czy też chcesz się tylko w fotografię amatorsko bawić. W pierwszym przypadku naprawdę nie pozostaje Ci nic innego niż to co wcześniej zaproponowano, bo w kraju nie masz zbyt dużych szans na coś więcej niż noszenie statywów oświetleniowych :-). W drugim przypadku asystowanie przy sesjach (zakładam, że mówimy o profesjonalnych sesjach) to chyba lekki "overkill", bo na amatorskie potrzeby prędzej nauczysz się wszystkiego sam, podpatrując zdjęcia innych i focąc, focąc i jeszcze raz focąc... Nic nie przychodzi na tym świecie samo...poza CBA o 6 rano
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Domyślnie

mam jedno pytanie: czy ktoś już próbował*takich przygód z asystowaniem poza krajem, czy wszyscy polecają, bo to dobre rozwiązanie?
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów