Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: 50 1.8 II tylko do portretów?

grzybu
    Guest

Domyślnie

Nie zauwazylem podobnych problemow z moja 50-tka. Ostatnio robilem nia duzo roznych zdjec, nie tylko portretow (troche na miescie, jakas przyroda). Przyslona glownie f/2.2-8, chodz pare (w nocy) z f/1.8. Pare razy zdarzylo sie ze nie mogle zlapac wogole ostrosci, no ale bylo juz kompetnie ciemno.

Ogolnie jestem bardzo zadowolony z tego szkla. Gdyby Canon wypuscil cos szerszego w tej cenie i z ta jakoscia kupuje od razu

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Opinie znacznie zróżnicowane - nadal nie wiem czy 50 taka jest czy taka nie powinna być.

Dodam, że nie chodzi o to że szkło mydli( na 2.0 jest już dobrze ), ale że af nie trafia pomimo że jest potwierdzenie af (beep'a i mruga).

Wrzuciłbym sample, ale wiatraczek od mojej siedmioletniej GF2 32mb GTS PRO TV-OUT się spalił i komp nie chodzi tak jak powinen. (piszę ze szkoły)

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Te 50-ki tak mają. Ja od jakiegoś czasu latam z 50-ką MF i lepiej sobie radzę niż AF Canona ;-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wiecie co, pokrzyczałem na moją 50tkę na CB i teraz już działa poprawnie :P. Dzisiaj na ciemnej auli (w czasie projekcji filmu) trafiła 90%. Nie rozumiem jej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Wiecie co, pokrzyczałem na moją 50tkę na CB i teraz już działa poprawnie :P. Dzisiaj na ciemnej auli (w czasie projekcji filmu) trafiła 90%. Nie rozumiem jej.
    moja działa jak trzeba... nie mam pojęcia co powodowało słabą celność w Twoim przypadku...

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jednym czasem/miejscem kiedy nie trafiała było focenie landszaftów (ze słońcem), a drugim były mś Karate w Bydgoskiej Hali Widowiskowo-Sportowej Łuczniczka. To drugie to mogę zrozumieć, sport w pomieszczeniu zamkniętym, światło z każdej strony wali halogen - może się mylić. Ale na dworze?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Jednym czasem/miejscem kiedy nie trafiała było focenie landszaftów (ze słońcem), a drugim były mś Karate w Bydgoskiej Hali Widowiskowo-Sportowej Łuczniczka. To drugie to mogę zrozumieć, sport w pomieszczeniu zamkniętym, światło z każdej strony wali halogen - może się mylić. Ale na dworze?
    z tą halą sportową to wydaje mi się że problemy z celnością mogłybyć wynikiem niezbyt szybkiego mechanizmu ostrzenia (przecież nie ma usm'a) - karate to sport jakby nie patrzeć dość dynamiczny i ludzie szybko zmieniają pozycje...

odnośnie landcapów, to rozumiem że strzelałeś pod słońce? miałeś jakiegoś tulipana założonego?

Pozdr.
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

focenie landszaftów (ze słońcem)

To drugie to mogę zrozumieć, sport w pomieszczeniu zamkniętym
    To wszystko wyjaśnia.

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Pozwolę sobie zapytać...od jakiej wartości przysłony ostrość jest "żyleta" w Waszym obiektywie 50/1,8 ?

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Pozwolę sobie zapytać...od jakiej wartości przysłony ostrość jest "żyleta" w Waszym obiektywie 50/1,8 ?
    U mnie jest ok od 2.0. Czy "żyleta", czy nie, tego nie wiem, dla mnie jest to akceptowalne
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów