Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Zdjęcia modelek na wybiegu

Coś już napisał Awatar toras
    Miasto
    Zduny k.Krotoszyna, Oleśnica

Domyślnie

Pokaz mody faktycznie chyba lepiej w zastanym, choć oświetlenie widząc po zdjęciach nie było najlepsze. Z lampą średnio to wyszło. O kadrach nie mówię, bo poprzednicy powiedzieli.

Ja kilka dni temu też robiłem pokaz mody. Dylematu z doświetlaniem nie miałem, bo po prostu nie mam lampy;-) Oświetlenie było tylko z góry i o ile modelki będące w połowie wybiegu były dobrze oświetlone to w miejscu w którym się zatrzymywały światło padało tragicznie, że miały cienie w oczodołach i na twarzy. Druga sprawa, że zatrzymywała się w bardzo różnych miejscach (przestrzał prawie 2 metrów)...
    No i wszystko robiłem na iso1600 aby mieć ciutke głębi i przyzwoity czas gdy modelki są w dość zdecydowanym ruchu.
    No a wyszło to tak:
    http://torski.pl/index.php?&level=pnews&&id=14&tid=1
    Arek 'Toras' Torski
    www.torski.pl
    gg: 618250, 30d + 300v + 600d + 24-105 L f4.0

Maciek70
    Guest

Domyślnie

Oczywiście macie racje z obciętymi nogami. Nie wiem dlaczego akurat takie zdjęcia wybrałem na forum. Zleceniodawcy zależało na pokazaniu fasonu marynarek. Niestety modelka była tylko 1. Następnym razem przy tych warunkach będę robił tylko na zastanym - jak dobrze radził VanMurder.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Znaczy IMO dobłysk lampy jest OK ale jako wypełnienie cieni. Przy Twoich parametrach 1/125, ISO 400 lampa była głównym źródłem światła. Podejrzewam, że przy 1/80 ISO 800 i lampie na -1EV byłoby znacznie lepiej
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Maciek70
    Guest

Domyślnie

1/80 odpada za długo w stosunku do dynamiki modeli. Największy problem jest w tym że halogeny mają żóltą barwę w stosunku do błysku lampy i jeżeli są blisko modela to trzeba ostro dopalić lampą. Póżniej żólty można ściągnąć w PS ale kosztem nienaturalnych barw na twarzach modeli.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Waliłeś lampą na wprost? Gdyby nie te cienie to nie byłoby źle.

Domyślnie

ja mam metodę taką, że świecę na wprost z ocieplającą folią na palniku lampy (chyba że jest dużo aparatów na pokazie, to bez folijki - żeby nie utrudniać pracy i sobie i innym). problemem (do zaakceptowania) jest cień modela w tle, ale niektóre "kotlety" używają ramienia do lampy, tak że kadrując w pionie lampa jest nad obiektywem, a nie z boku - wtedy cień chowa się za modelem.
    Balans bieli to wg. mnie największy kłopot, światło czasem zmienia kolory w trakcie pokazu, stroboskopy i inne przeszkadzajki... czasem sie napoce w PSie z kolorami.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jak sie wstawia fote?
    Ostatnio edytowane przez etanol ; 06-10-2007 o 12:25 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez etanol Zobacz posta
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jak sie wstawia fote?
    Z własnego komputera nie wstawisz. Musi być pod adresem internetowym dostępna. Np www.imageshack.us .

Maciek70
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Waliłeś lampą na wprost? Gdyby nie te cienie to nie byłoby źle.
    Lampa była na wprost. Myślicie że lepiej byłoby na sufit albo stefana założyć?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów