Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: 300 d czy 350d ???

fikusny
    Guest

Domyślnie

Narazie i tak zostane przy moim EOSie 50e i drogiej zabawie uczenia się na błedach a zaczne zbierać na jąś jasną Tokinę (ew. Sigmę)... może jeszcze jakiś manual Canona się dokupi do krajobrazu i architektury z jakimś szerokokątnym FD i 50 f1,2 FD Zobaczymy...

A wracając do wątku to z tych aparatów brałbym 300D i dokupił jakieś filtry i może jakieś szło typu EF 50 f1,8 a potem jak już zacznie ci to boby nie wystarczać to wymienisz za jakiś czas a ceny spadają non stop... Na początek 300D sądze że wystarczy Mi by wystarczył...

POZDRAWIAM !!!

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

jezeli nie zalezy komus na wysokich czulosciach, bo nie robi zdjec w trudnych warunkach oswietleniowych, to mysle ze moze wybrac spokojnie 300'tke. przy obecnej cenie tego body mysle ze nie ma co sie zastanawiac.. a za roznice, ktora wynosi jednak "kilka" zlotych napewno da sie dokupic cos do zestawu, czego brakuje..

ktos mogl by zapytac, a co z szybkoscia i buforem? a ja powiem - co za roznica? jesli robisz zdjecia reporterskie to kup 20D...

Coś już napisał Awatar raaf
    Miasto
    3 City

Domyślnie

hmmm

wszyscy mają racje ..... dziwne to

ale po pierwsze primo : chyba jednak 350d kit, bo po drodze okazało się coś się wyskrobie na dodatkowe szkło, kontakt z grosmanem i tommym nawiązany, poszukam jeszcze szczęscia za granicą ale jak znam życie nic z tego nie będzie

po drugie primo : sprzęt będzie nowy a jak napisane było wczesnie i tak za jakis czas bedzie 450 d z 12 mil pix pokusa zamiany z 300d byłaby pewnie większa niż z 350d

po trzecie primo: i tak na aparat wydam więcej niż wydałem na samochód

po czwarte secundo : jakie szkło jako 2 powinno być? generalnie chodzi o krajobrazy typu góry morze itp.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raaf
    po czwarte secundo : jakie szkło jako 2 powinno być? generalnie chodzi o krajobrazy typu góry morze itp.
    Ja do tych celów mam właśnie KITa. Jeśli potrzebujesz lepszej jakości to 17-40L, ale cudów się nie spodziewaj.
    Ewentualnie, jeśli chcesz bardzo szerokie kąty, to raczej zostaje EF-S 10-22.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raaf
    po trzecie primo: i tak na aparat wydam więcej niż wydałem na samochód
    Ja przed zmiana sprzetu podpytalem kolegow ile kosztuje miesieczne utrzymanie samochodu (tylko paliwo, benzyna ewentualnie garaz/parkowanie, bez ewentualnych wypadkow i awarii). Krotkie badanie w tym kierunku upewnilo mnie ze zdecydowanie wole wydac na aparat niz na samochod 8) .

A dokup sobie jeszcze 50 1.8 do portretow i 100-300 tak na wszelki wypadek a potem lampke 420EX i wystarczy na dlugi czas taki komplecik.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ja przed zmiana sprzetu podpytalem kolegow ile kosztuje miesieczne utrzymanie samochodu (tylko paliwo, benzyna ewentualnie garaz/parkowanie, bez ewentualnych wypadkow i awarii). Krotkie badanie w tym kierunku upewnilo mnie ze zdecydowanie wole wydac na aparat niz na samochod 8) .
    Ja świeżo samochód kupiłem. Vitez, pomyśl. Jedziesz za miasto focić. Gdzie chcesz, kiedy chcesz, zatrzymujesz się, gdy jest coś ciekawego... Pełny luksus. Muszę tylko statyw przyspawać do karoserii
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale ja akurat wole miejskie klimaty 8)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów