Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Siakies paski za zdjeciu.Co jest przyczyna?

Mieszany widok

Stanwok
    Guest

Domyślnie Siakies paski za zdjeciu.Co jest przyczyna?

Witam.Pisze z zapytaniem o przyczyne takowych paskow na zdjeciu.Jest to troszke wnerwiajace bo zdjecie nadaje sie tylko do wyrzucenia.Moj aparat to 40D, CF Sandisk Extreme IV....Plik w formacie Jpeg.W przypadku 1 tryb CzB,w przyp 2 normalny.Na liczniku ok 3000 zdjec.
    1

2

Z gory dzieki za pomoc

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Spróbuj zmienić kartę CF na inną... Jeżeli nie pomoże - body do serwisu
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

mnie też się coś takiego zdarza, błąd karty...
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Stanwok
    Guest

Domyślnie

Mam cicha nadzieje ze to blad karty.Na 3000 zdjec takich z "efektem" jest moze ze 20

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bielsk Podlaski

Domyślnie

najprawdopodobnie to karta...Fotki na podgladzie w puszce masz takie same, czy dopiero po przekopiowaniu do kompa tak sie dzieje?
    5DmkII | 5D | 40D | 15 2.8 karpik | 35 1.4 L | 50 1.4 | 85 1.2 L | 70-200 2.8 IS L | 580 EX II | blog

Stanwok
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aNgest Zobacz posta
    najprawdopodobnie to karta...Fotki na podgladzie w puszce masz takie same, czy dopiero po przekopiowaniu do kompa tak sie dzieje?
    Dziwne jest to ze czasem tego w podgladzie nie ma a pojawia sie po zgraniu na lapcioka(czytkink kart CF), a czasami wrecz odwrotnie jest na podgladzie na kompie juz nie ma....Dziwne jak cholera.Swoja droga karte kupilem okazyjnie mniej wiecej 60% wartosci rynkowej(ebay) ale nowka sztuka w pudelku,nieotwierana itp.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stanwok Zobacz posta
    Dziwne jest to ze czasem tego w podgladzie nie ma a pojawia sie po zgraniu na lapcioka(czytkink kart CF), a czasami wrecz odwrotnie jest na podgladzie na kompie juz nie ma....Dziwne jak cholera.Swoja droga karte kupilem okazyjnie mniej wiecej 60% wartosci rynkowej(ebay) ale nowka sztuka w pudelku,nieotwierana itp.
    No właśnie nie dziwne to na 99.9% karta. Na ekraniku w aparacie wszystko OK a po zrzuceniu na kompa potrafią się pojawić nawet fragmenty poprzednich zdjęć. No to i wiadomo czemu cena była "okazyjna"

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Stanwok
    Guest

Domyślnie

No to poszperalem troszke w necie i okazuje sie ze ta moja karta to podroba...Coz czlowiek cale zycie sie uczy...Narazie nie wiem jak sie sprawa skonczy pierwszy mail poszedl do sprzedawcy.Zobaczymy kiedy(czy) odpowie na moja wiadomosc... Uprzedzam przed zakupem badziewia od typa o slodko brzmiacej nazwie forgetmenot719 .Chyba go nie zapomne.....Pozdrawiam Stanwok...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stanwok Zobacz posta
    No to poszperalem troszke w necie i okazuje sie ze ta moja karta to podroba...Coz czlowiek cale zycie sie uczy...Narazie nie wiem jak sie sprawa skonczy pierwszy mail poszedl do sprzedawcy.Zobaczymy kiedy(czy) odpowie na moja wiadomosc... Uprzedzam przed zakupem badziewia od typa o slodko brzmiacej nazwie forgetmenot719 .Chyba go nie zapomne.....Pozdrawiam Stanwok...
    Nie żebym kogoś bronił, ale czy pomyślałeś o tym, że Sprzedawca przecież nie jest alfa i omega - skoro Ty nie wiedziałes, że istnieją podróby, to on też mógł nie wiedzieć i po prostu znalazł te fałszywki tanio gdzieś w hurcie, ucieszył sie z okazji, sprzedawał taniej i teraz podobnie jak Ty wtopił na tej "okazji".

Zanim kogoś zmieszasz z błotem poczekaj jaka będzie jego reakcja na twój mail, a na razie to jedyny wniosek (zarówno dla Cibie jak i dla tego sprzedawcy) jest taki, że pewne towary mają swoją wartość, ponizej której "okazja" powinna wzbudzić podejrzenia co do oryginalności towaru lub źrodła jego pochodzenia.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja mialem cos takiego,jak zgrywalem zdjecia kablem z aparatu bezposrednio do kompa. teraz zgrywam czytnikiem i nie ma takich rzeczy. jakis problem z transferem jak przypuszczam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów