Zobacz wyniki ankiety: czy skalibrowali Ci BF/FF na Żytniej?

Głosujących
44. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: czy skalibrowali Ci BF/FF na Żytniej? [Ankieta]

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Dlatego najlepiej kupując sprzęt, należy pogodzić się z koniecznością jego kalibracji. Jeśli to nówka, zrobią Ci to na gwarancji.

Ja chyba jak będę kupował swoją nową puchę + 24-70 , od razu ją przekieruję na Żytnią
    Ostatnio edytowane przez MateuszZ. ; 25-09-2007 o 11:43

Domyślnie

Przepraszam, ale mnie ponosi co nieco po przeczytaniu wszystkich tych postów- DLACZEGO FIRMA CANON NIE POTRAFI ZROBIĆ DOBRZE DZIAŁAJĄCYCH OBIEKTYWÓW, KTÓRE PASUJĄ DO JEJ APARATÓW I NIE TRZEBA ICH KALIBROWAĆ?!!!? Rozumiem że z Sigmą 30/1,4 są kłopoty z moimi aparatami- sam tego chciałeś Grzegorzu Dyndało- kupiło sie niefirmówkę, to się ma klopoty. Ale dlaczego 50/1,8 na Canonie 10D działa idealnie, a na 350D przestrzela o pół metra na dystansie 4 metrów (również sprawdzone na parze młodej)? Przy czym inne obiektywy Canona działają dobrze na obydwu body. I CO JA MAM TERAZ DAĆ DO KALIBRACJI??? Jeden aparat, czy drugi aparat, czy może obiektyw, czy może wszystko razem? Ene due like fake... A może na forum Nikona też są takie same dyskusje? Nie zaglądałem...

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fabrykant Zobacz posta
    DLACZEGO FIRMA CANON NIE POTRAFI ZROBIĆ DOBRZE DZIAŁAJĄCYCH OBIEKTYWÓW, KTÓRE PASUJĄ DO JEJ APARATÓW I NIE TRZEBA ICH KALIBROWAĆ?!!!?
    hmm... może dlatego, że Canon to szmelc... ;-)
    Ostatnio edytowane przez Zemun ; 27-09-2007 o 01:22

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Na początku zeszłego roku zawiozłem na Żytnią 20D z BF kupionego u tommiego (dał papiery przed podróżą, więc poszło na gwarancji). Z tamronem 28-75 nie chcieli kalibrować, musiałem zostawić 17-35/2,8L USM (BF był zarówno na tamronie jak i elce). Niestety nie umawiałem się z Żytnią wcześniej telefonicznie, więc nie chcieli zrobić od ręki. Przyjechałem po tygodniu odebrać (tak się umówiłem, a że autko miałem jeszcze wtedy służbowe, to te 160km było szybko i free) i wszystko grało.
    Ale prawdziwą ostrość to mam dopiero teraz na 5D bez żadnej regulacji i nawet na tamronie (5D też od tommiego).

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GLE

Domyślnie

tak apropo kalibracji. (300d) http://ghonis2.ho8.com/rebelmod9.html
    (350d, 400D) http://www.astrosurf.org/buil/autofocus/adjust.htm
    nikony też czasem należy skalibrować http://leongoodman.com/sergei/backfocus.htm
    to w ramach ciekawostki, lepiej tam nie grzebać samodzielnie.
    Ostatnio edytowane przez rasta ; 27-09-2007 o 23:15

Domyślnie

Trez ęteressą, rzeczywiście, ale zrobiłbym to chyba tylko w akcie desperacji, mimo wszystko. Troszkę to przypomina wkładanie rączki w paszczę lwa...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów