Jak w temacie...??:
Proszę zaznaczyć odpowiednią pozycję, i ewentualnie opisać swój przypadek, co kalibrował, ile wydał.:rolleyes:
TAK, za pierwszym razem, teraz jest OK
tak... ale dopiero za x-razem...
NIE, poddałem się już ...
skalibrowałem AF gdzieś indziej lub we własnym zakresie
Jak w temacie...??:
Proszę zaznaczyć odpowiednią pozycję, i ewentualnie opisać swój przypadek, co kalibrował, ile wydał.:rolleyes:
Ostatnio edytowane przez MateuszZ. ; 23-09-2007 o 15:44
ja nie mam gwary z żytniej i jestem z tego bardzo zadowolony... wyczyscili mi matryce, wymienili zakurzoną matówkę i skalibrowali af w body i to wszystko idealnie za darmoche![]()
(korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
=> www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny
Mi skalibrowali C50/1,8 za 50 zł, oraz sprawdzili AF w 20D- nie potrzebował ingerencji - w ramach gwarancji. Jestem zadowolony, powodem całego tego zamieszania z kalibracją był Tamron 17-50, w końcu Cichy mi go wymienił i wszystko gra. No prawie wszystko, czasami z Tamim nie gra.
Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8
ja w ankiecie oddam głos już niebawem... (jutro wysyłam kapcia do kalibracji)
![]()
![]()
![]()
Wysłałem 35/2 po zgnieceniu w transporcie, z przełącznikiem ustawionym na AF (Niektórzy sprzedawcy z allegro to "trocinowcy"). Całość usługi (naprawa pękniętego pierścienia + kalibracja) kosztował 160 zł + wysyłka.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
dodaj opcję z wpisaniem liczby kalibracji, bo ja wysłałem 2 razy i za pierwszym poprawili niewiele BF ale poprawili, a za drugim pojechali chłopcy (bo pewnie od szewca oderwani ) i FF mam jak sku...n i wysłać nie mogę bo mają 14 dni na gawrancji a imprezy co tydzień i przymykam i przymykam lub kombinuje jak krowa na granicy, szlag mnie już trafia