Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Przesiadka z lustrzanki na kompakt.

Berials
    Guest

Domyślnie

Jak pisałem - zaczyna się rok akademicki i będzie mniej czasu na focenie, a focił będe już głównie na imprezach, gdzie jednak kompakt chyba lepiej się spisuje.

theremin
    Guest

Domyślnie

Może warto się przyjrzeć ofercie takich producentów jak nokia lub sony ericsson?

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

no wusmie na imprezki kompakt sie nadaje ale jesli wolałbys wrocic do profeski to moze lepiej wziac na raty 350d z kitem jak juz te 1,500 miałbys to reszte za pare miesiecy bys dozbierał na kolejna rate Na 5 rat juz bys miał czyli 5 miesicy z głowy
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jesli chodzi o dobry kompakt w tej cenie: Fuji F41d lub ewentualnie inny z linii Fxx. to ma w srodku fantastycznie pracujaca w wyzszych czulosciach matryce.
    ot, zeby daleko nie szukac: http://hugopoon.blogspot.com/
    do niedawna gosc robil niemal wylacznie tymi kompaktami, a dopiero ostatnio kupil lusterko
    www albo tez flickr

Berials
    Guest

Domyślnie

Jeśli będe chciał wrócić do profeski to wezme i aparat lepszy niż 350d, nie widze sensu w kupowaniu znowu tego aparatu aby niedługo go sprzedać.

Na chwile obecną potrzebuje po prostu aparatu do robienia zdjęć.

Akustyk - ciekawie te Fuji się prezentują, dzięki za cynk.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A PowerShot SX 100 IS? Widział już ktoś zdjęcia?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Berials
    Guest

Domyślnie

Więc pozostaje wybór pomiędzy G7 a S5, z tym że ten drugi to podobnież zoomowiec, jak to się ma w praktyce? Bo słyszałem wiele opinii pozytywnych i tylko jedną ale dość rzetelną negatywną.

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Ja dodam tylko od siebie: w żadnym wypadku nie kupuj PANASONIC DMC-TZ3! Mój ojciec kupił sobie takie 'cudo' (bo w pracy potrzebuje mały aparacik z dużym zoomem). Lepiej wspominam roczną przygodę z HP 850 niż parę dni z tym wynalazkiem.
    A co do pytania, to niestety nie jestem w stanie doradzi
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Berials Zobacz posta
    Więc pozostaje wybór pomiędzy G7 a S5, z tym że ten drugi to podobnież zoomowiec, jak to się ma w praktyce? Bo słyszałem wiele opinii pozytywnych i tylko jedną ale dość rzetelną negatywną.
    Może da się porównać w którymś sklepie no i oczywiście warto zajrzeć tu: http://www.dpreview.com/
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów