Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Przesiadka z lustrzanki na kompakt.

Mieszany widok

Berials
    Guest

Domyślnie Przesiadka z lustrzanki na kompakt.

Zdecydowana rzadkość w fotografii ale jednak..

W skrócie bo historia bolesna - w ciemnej uliczce wyrwał mi ktoś torbe z lustrzanką (350d) i akcesoriami.. policja rzecz jasna kręci głową..

Przydałby się nowy aparat ale prawde mówiąc, tak długo zajmowałem się eosami, że nigdy nie zwracałem uwagi na kompakty, a z braku pieniędzy właśnie kompakt chce teraz zakupić, zresztą z racji tego, że niedługo zaczyna się rok akademicki to i tak będe focił zdecydowanie mniej.

Cóż, sprzęt dla pół-profesjonalisty, stąd tryby manualne mile widziane. Nie musi mieć koniecznie opcji zapisywania w RAW. Do fotek uniwersalnych, coś jakoby 18-200 OC Sigmy - i do sportretowania dziewczyny w czasie wycieczki i do rodzinnej imprezy. Obowiązkowo IS bo na imprezie za kołnierz nie wylewam, a fotki z takich 'zjawisk studenckich' to rzecz święta niczym notatki przed sesją .

Do wydania około 1000-1500 złotych (rodzina pomoże i znajomi zapowiedzieli składke..).

No nie wiem co tutaj więcej napisać.. proszę o konstruktywne wypowiedzi, bez postów w stylu[*] (już się z faktem straty pogodziłem).

Serdecznie pozdrawiam,
    Przemek

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Slyszalem dobre opinie o Panasonic DMC-FZ8, ale nigdy nie mialem go w rekach wiec trudno mi jest ocenic. Sprawdzilem przed chwila i ma tryby manualne, kosztuje ok. 1200zl
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Berials
    Guest

Domyślnie

Tak na własną ręke się troche rozejrzałem.. - Canon S5 IS..?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Berials Zobacz posta
    Tak na własną ręke się troche rozejrzałem.. - Canon S5 IS..?
    Jak najbardziej S5. Możesz jeszcze rozważyć G9 ale to chyba drożej .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a nie prosciej kupic jakiegos analnego 300V z allegro (za 150zl do wziecia) plus jakies niewiele uzywane 50/1.8, a reszte wrzucic w skarpete z napisem "moja nowa cyfra"? bedziesz mial 500~1000zl, wiec wystarczy 1-2 fuchy zlapac i masz nowe 350D

a z innej bajki, ale takiej zaje* brutalnej: stopke sobie uaktualnij
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Domyślnie

Kiedy pojawil sie G7, kupowali go często zawodowcy zmeczeni noszeniem torby, plecaka, kilogramów sprzętu i byli zachwyceni. Zdjęcia często nie wymagają poprawy, a jeśli trzeba w nowym CS3 można skutecznie to robić,wydruki rewelacyjne.Teraz jest G9, z pierwszych opisów poprawiony G7 z RAW. Canon S5 IS też niezły, zoom 12 x - ale ja do takich powiększeń nie mam zaufania, mimo IS. W sieci wsród znających się na rzeczy G7 miał najlepszą opinię i dlatego go kupilem, G9 zapowiada sie jesczcze lepiej ale to pierwsze sygnały i opinie, Canon S5 IS dla mnie na trzecim miejscu, a wszystko bliżej górnej granicy przeznaczonej przez ciebie sumy.

Powodzenia, swnw.

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Możesz zawsze jeszcze kupić używanego canona 300D, jeżeli ciągnie cię dalej do lustrzanek... :-)

Domyślnie

jak kupiłbym S5 IS - mam starszą wersję tego aparatu, która służy za sprzęt na imprezy, wyjazdy, wycieczki.
    Lekki, bardziej ergonomiczny od kieszonkowych maleństw, jakość zdjęć bez zarzutu. Odbitek 1mx1m i tak nie będziesz robił prawda?
    Kręcenie filmów AVI to dodatkowa zaleta :-)
    pozdrawiam
    Canon 5D, 17-40 4L, 70-200 2,8L, 85 1,8

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tylko FujiFilm seria F, np F31FD, lub F40FD.
    Ten pierwszy ma nizsze szumy, ten drugi przyjmuje karty SD i ma nieco wieksza ilosc MPix.
    EOS 5D i elki

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A nie lepiej kupic uzywaną lustrzankę ?
    Przesiadka z lustrzanki na kompatka to może byc mały szok

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów