Heja!
ładne, w miarę dobre technicznie fotki, może tylko brakuje jakiegoś przekazu ...
nie jestem za robieniem widoczków w pionieskoncentrował bym się głównie na panoramach ... chyba że masz coś specjalnego do pokazania jak wodospad
, poziomy kadr ma mz bardziej kinematograficzny charakter i łatwiej o dobrą kompozycję ...
mały trick, sposób na poprawienie wyglądu nieba - działa prawie jak polar
pierwsza warstwa Multiply ma 100% Opacity, druga też z Multiply z 50% bo było za mało...gradient dodany na masce by zmiany zachodziły tyko na niebie.
Jest to również bardzo dobry sposób na retusz portretów, poprzez zmienianie miejscowe kontrastu (malowanie światłem), możesz spróbować z Overlay ...
w miejsce gradientu malujesz wtedy pędzlem z małym Opacity po masce.
W prawym górnym rogu znajdziesz wszystkie Moje Akcjeprawie wszystkie bazują na trickach Scotta
a reszta to już tylko spawa wyczucia
to tyle na razie, mam nadzieje że da Ci to małe clue na początek
pozdrawiam
V.
heja! Przy tym zdjęciu nałożona została na niebo nakładka Overlay, potem Multiply i na końcu Screen na prawą stronę nieba, bo nei było równo oświetlona. Teraz patrząc na Twoją poprawke to tak jakbym spojrzal na pierwowzórSpecjalnie chciałem rozjaśnić i zwiększyć kontrast chmur.
z powazaniem ; )
Regulamin pkt 8
fotki fajne, widoczki piekne, obrobic jeszcze mozesz i bedzie jeszcze ciekawiej
5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58
extra widoczki
bardzo fajne, klimatyczne zdjęcia:-D
Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2
Zdjęcia ciekawe, szczególnie 2 i 4 ale 5 również zasługuje na uwagę. 1 to odwieczny problem w fotografią leśną. W przypadku 6 szeroki kont i kadr poziomy byłby lepszym rozwiązaniem. W 1 lepszy byłby kadr lekko przesunięty w lewo.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Ostatnio dostałem zlecenie na wykonanie plakatów na miedzynarodowe targi skóry i obuwia w Poznaniu oraz na targi obuwnicze w Moskwie. W tych plakatach większy był mój udzial w obróbce aniżeli w zdjęciach, ale na pewno beda mnie czekać jeszcze takie zlecenia to poproszę o krytykę. Moje doświadczenie w plakatach jest znikome, a na dodatek miałem małe zaplacze do pracy, bo dali dość sztywne reguły przy plakacie
8. Kinga w Sopocie
9. Zgrabne nóżki
10. Spring Collection
Zdjecia są w CMYK'u, ma 8. zdjeciu proszę nie zwracajcie uwagi na te plamy przy skórze, bo w druku wyszło inaczej - lepiej. Zdjęcia nie były ostrzone po zmniejszeniu.
pozdro![]()
Regulamin pkt 8