Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: obiektywy do 400D/350D i karta pamięci

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stiff Zobacz posta
    (....)
    a jeszcze jedno chyba zdecyduje się na Canona EOS 350D ponieważ mówią ludzie że nie ma różnicy między 400D
    Jedyna dla mnie istotna przewaga 400D nad 350D to AF. Reszta jest raczej bez większego znaczenia dla jakości zdjęć aczkolwiek z tym AF-em, który jest w 350-tce też da się żyć . Przy czym nie ukrywam, że moja opinia jest tendencyjna, bo używam 350-tki głównie z 17-40 L lub 70-200 L.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stiff Zobacz posta
    ...
    magix jest tego typu problem że wolałbym już wtedy kupić 40D który ma pogląd na żywo ale to za dużo kasy jak czytałem to te obiektywy są dobre a tak na boku to chce fotografować wszystko od makro po portrety itp.

W ten sposob cieżko bedzie cokolwiek kupić bo majac kase na 40d mozna myslec o 5d (tej czy przyszlej jego wersji).

Moze ja poprostu patrze z innej strony gdzie jak kupowałem 350 to kosztowały ponad 2600zl a aparaty wtedy 20d i (30d wtedy nie było) kosztowały blisko po 5 tys. zł i tutaj byla naprawde duza różnica. Obecnie 30d, które bylo w moich marzeniach(i nadal jest), można mieć za prawie te samie pieniądze i mój typ podyktowany jest według mnie stosunkiem jakość/cena która wydaje mi sie ze w przypadku 30d stoi obecnie wysoko. Widywałem aukcje nowych aparatow za ok 2900pln (30d). Ja Ci radze weź oba aparaty do reki i wtedy zdecydujesz co kupić, dotknij pomacaj i będziesz miał jasna odpowiedz. Myśle ze kupujesz aparat na dłużej
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

a ja powiem tylko tyle - 350d to poczciwa puszka ale z jasnymi szklami ma problemy :sad: .. np. w 50 1.4 af trafia gdzie chce podczas gdy w 400d jest juz o wiele lepiej.. wszystko zalezy wiec od tego jakich szkiel i w jakich warunach bedziesz uzywal.. jest to argument za puszka z lepszym AF ale jak napisalem - dla jednych bedzie to argument istotny, dla innych nie.. decyzje musisz podjac sam 8)

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja tez zastanawiałam sie miedzy 350 a 400 ale jednak AF i wieszy LCD zdecydowały za mnie

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów