Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Z tych co wymieniłeś to warta grzechu jest ta sigma i 50-tka. Jak rozumiem jako szeroki to kit. Puszka to w zasadzie na początek obojętne. Ja bym jednak stawiał, że im tańsze body, a lepsze szkła tym lepiej dla Ciebie na przyszłość . 350-tka mimo, że leciwa na prawdę daje rady . Kupowanie 30D i oszczędzanie na szkłach to bezsens. Ta karta raczej na pewno będzie działała z canonami tylko, że wydaje mi się, że jeśli nie będziesz namiętnie strzelał seriami to bym sobie wziął coś tańszego. Np. Pretec 80x albo któryś kingston.
Co do szkieł to rozwiązań jest mnóstwo ale to Ty sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co tak na prawdę jest mi potrzebne.
Ja jednak zostałbym przy 30d +50/1.8 potem będziesz sam dobrze wiedział co potrzebujesz i jak Cię wciągnie (a raczej wciągnie) to uzbierasz na pewno na nowe szkło lub inne akcesoria. 350d daje rade i obydwoma aparatami zrobisz tak samo dobre zdjęcia , ale po pewnym czasie człowieka denerwują jego ułomności (wizjer i focus ) i będziesz chciał zmienić na coś lepszego. Z 30d po prostu sie lepiej pracuje niż z 350d . Wbrew pozorom nie warto tez oszczędzać na body zwłaszcza ze różnica cen jest stosunkowo niewielka.