I jak tam dostał ktoś w tym tygodniu maila z Irlandi???
I jak tam dostał ktoś w tym tygodniu maila z Irlandi???
Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L
Wczoraj (10.01.2008) wysłane zgłoszenie z zakupu Canona 5D - ciekawe kiedy się wyrobiąOstatnio zwrot za 24-70 dostałem chyba w okolicach miesiąca, jak nie ciut krócej
Cii, coś mi się pomerdało
No, właśnie wtedy (w sensie wczoraj) wysłałem kopertę z zgłoszeniem i kuponem + ksero paragonu. Zwrot za 24-70 dostałem po ok miesiącu od wysłania zgłoszenia. Za to zwrot za 30D ( z początku 2007) dostałem po jakiś 1.5 miesiąca, więc nieco dłużej.
Ostatnio edytowane przez Macio ; 10-01-2008 o 21:11 Powód: Automerged Doublepost
...sam mialem spore wątpliwości w momencie wysyłania papierów z uwagi na sprzeczne wypowiedzi na forum, pozwolę sobie opisać co zrobiłem i co z tego wynikło, a zatem:
- 10/12/2007 wysyłka formularza zgłoszeniowego + ksero rachunków + kody z pudełek po 40d i 17-55/2.8 - EANy tylko!!! - bez żadnych numerów seryjnych. Numery seryjne wpisane zostały li tylko i wyłącznie w formularzu. Nie ma potrzeby wycinać z pudełka wszystkiego co choć odrobinę przypomina jakikolwiek kod!
Wszytsko wysłane zwykłym priorytetem (pracownik poczty polskiej powiedział mi kiedyś, że list polecony z PL na zachód Europy będzie szedł dłużej od zwykłego). ..aha i miałem 40d z pudełka po kicie 17-85IS - wycięty został duży kod EAN na nalepce, pod spodem był jeszcze jakiś kod.
- 18/12/2007 e-mail potwierdzający dotarcie papierów, wraz z informacją że za ok. 20 dni będę bogaty
![]()
- 10/01/2008 dostaję przelew w pełnej wysokości bez żadnych potrąceń (bank: PKOBP)
Zatem od chwili wysłania do otrzymania kasy upłynął dokładnie miesiąc - biorąc pod uwagę okres świąteczno noworoczny to nie jest źle.
..mam nadzieję, że następcom to małe podsumowanie ułatwi życie przy okazji kończącej się promocji jak i - w co zapewne wierzy wielu czytelników tego forum - następnych cash-backów
pzdr.
no to ja dostałem
Zleciliśmy przelanie należnego Ci zwrotu części zapłaty PLN380 na konto
bankowe, podane w twoim formularzu zgłoszeniowym. Zlecenie nie zostało
zrealizowane z powodu niekompletnych lub błędnych danych Twojego konta
bankowego.
Prosimy o podanie dokładnych danych konta [nazwa właściciela konta, numer
IBAN Twojego konta, nazwa banku, nazwa miasta, w którym znajduje się bank
oraz kod SWIFT banku] na adres: itd..
kurde............................
przecież wszystko wypełniłem OK, ale co to jest ten swift (chyba jakiś kod do przelewów międzynarodowych.....), rozumiem że iban to nr konta i znowy trzeba to w kopertę pakować,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,podpowiedzcie coś, dostał ktoś coś takiego????????
www.pbase.com/adobija
skoro nie wiesz co to jest swift to nie wypełniłeś poprawnie.
Ponadto w formularzu zgłoszeniowym jest miejsce do wypełnienia o nazwie SWIFT. Gdybyś przeczytał FAQ to byś się dowiedział:
"Q.Co to jest IBAN i skąd go wziąć?
A.IBAN jest międzynarodowym zapisem numerów kont bankowych. Twój IBAN, razem z kodem SWIFT Twojego banku pozwoli nam szybko przelać należny Ci zwrot części zapłaty bezpośrednio na Twoje konto bankowe."
Zwróć uwagę na słowo "międzynarodowy" odrobinę się to różni od normalnego numeru konta. Czym się to różni i jaki jest SWIFT dowiesz się w swoim banku.
ale przecież wszystko wypełniłeś poprawnie(taka odrobinka złośliwości od rana)
Ostatnio edytowane przez bebesky ; 11-01-2008 o 09:01
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
ja wysłałem w połowie grudnia i nic dziś dzwoniłem do canona mają tam taki nr od promocji cash back 008001213060 pani\sprawdziła nie było mnie w danych i mówi żeby jej faxem przesłać kopie dokumentów co wysłałem do irlandii i ona się tym zajmie ;-)