Czekam już 3 miesiąc i nic.
Na stronie podanej o sprawdzania statusu nic się nie zmienia, na mile nie opisują.
Czekam już 3 miesiąc i nic.
Na stronie podanej o sprawdzania statusu nic się nie zmienia, na mile nie opisują.
nie narzekam , ...aż tak jak to zabrzmiało,
pozdrawiam i czekam na swoją kolej
Tez mi się tak wydaje, dlatego rowniez we wszystkich przypadkach wysylalem zwyklym priorytetem, za kazdym razem przesylka dotarla bezproblemowo (dwa cashbacki rozliczone, trzeci wlasnie sie rozlicza).
Nie przejmuj sie, jako narod wybrancow mamy to w genachZamieszczone przez Rob_Maczug
Pozdrawiam
a ma ktoś wiadomości jak wysłać cash backa po zakupach w USA?
Sciągnąłem obiektyw i lampę przez dobrego kolegę i teraz nie wiem gdzie wysyłać dokumenty po zwrot od canon (instant rebate) jedyne co znalazłem to broszura na www.canoneos.com
proszę dobre dusze o podpowiedź
gumer@wp.pl
Wiesz, tak naprawde ta 'rejestrowalnosc' przez PP jest bardzo iluzoryczna, sprowadza sie w zasadzie na kawaleczku papieru z pieczatka. Poza granicami kraju to tym bardziej szwankuje. JEsli przesylke zagubia, masz mozliwosc ubiegania sie o zwrot kosztow do calych 110 PLN. Owszem, niby to cos, ale CashBacku za 400 PLN to ci nie zrekompensuje. Dodajmy do tego mozliwe problemy z przesylka polecona ze wzgledu na adres PO BOX (co prawda z doswiadczenia wiem, ze np. w Anglii polecone z PL wrzucoano do skrzynek jak zwykle listy).
To tak jak z listami zwyklymi i priorytetami - po co przeplacac, skoro usluga 'priorytetowa' w kraju to ruletka, nie adekwatna do prawie 100% wiekszych kosztow...
Nie ma żadnych problemów z wysyłaniem listów w sprawie cashbacku jako poleconych/rejestrowanych.
Wysyłałem tak wszystkie formularze zwrotu ze Szwajcarii (rejestrowany priorytet) i list dochodził po 3-4 dniach (Swiss Post oferuje śledzenie takich przesyłek).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie dasz rady bez kogoś, kto mieszka w US (i chyba ta osoba musiałby istnieć jako kupujący na rachunkach).
Ostatnio edytowane przez sal ; 03-01-2008 o 19:33 Powód: Automerged Doublepost
chyba że wyślesz jako list wartościowy. Wtedy ty określasz wartość listu i jeżeli zginie wtedy możesz uzyskać odszkodowanie w wysokości zadeklarowanej kwoty. Do irlandii takie listy można wysyłać. Co prawda koszty są dość duże - około 15-20 zł za list o zadeklarowanej wartości ok 500 zł, ale jeżeli ktoś chce mieć pewność to chyba jedyny sposób.
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
Mam takie pytanko - mimo że pewnie odpowiedź gdzieś jest - ale zmęczenie noworoczne :-) dało się we znaki i mimo chęci nie potrafię znaleźć informacji do kiedy najpóźniej należy lub należało wysłać druki cashback.
Dzięki i pozdrawiam leniwie:-P
Pucha i słoki
co do tego poleconego to nie jestem przekonany czy był to dobry pomysł...
polecony należy doręczyć osobie, firmie, przekazanie poleconego kończy się podpisem potwierdzającym odbiór, w przypadku PO BOX czyli jak mniemam skrytki pocztowej może to być zwyczajnie niemożliwe lub bardzo wydłuży się w czasie... mogą zwyczajnie wszystkie "śmieci" zostawić na koniec i zająć się sprawą na zamknięcie akcji ;lub przesyłeczka już wędruje z powrotem
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a tak jeszcze lekko offtopic ciekawy jestem kiedy odpalą kolejny cashback...
czeka mnie niebawem zakup 40d i 24-105. canon przyzwyczaił już do promocji więc pewnie będzie więcej takich jak ja którzy poczekają na następną okazję![]()
Ostatnio edytowane przez tomek1906 ; 04-01-2008 o 11:50 Powód: Automerged Doublepost