nie zapeszamdwa razy wysłałem i dwa razy dostałem zwrot...
raz po 2 miesiącach i raz po 3,5 tygodnia
swoją drogą: ostatnio krążąc po krakowie i rozglądając się za dobrą cena 40D połączoną z jakimiś "dogodnymi ratami" ... odwiedziłem nowe MM w Solvaju i stare MM w M1, SATURNA , FotoJokera.. i trzeba przyznać że wybór w Canonie jest żaden, dosłownie śladowe ilości (luster oczywiście) ;nie będę cytował sprzedawców z tych punktów bo nie wypada...; wygląda na to że centrala przycięła im kaskę na współprace w sieciach - pewnie wychodzą z założenia że jak ktoś będzie chciał kupić to gdzieś znajdzienie idzie się przecież do hipermarketu na zakupy kupując po drodze lustro za 2-4tysie
![]()
ja również wysłałem poleconym podczas poprzedniej promocji i kase miałem na koncie 6 tygodni po wysłaniu listu...
no a teraz to już sam nie wiem jak lepiej...
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
http://canon2007promotions.onlinereb...po&view=promos
Wybierz odpowiednią promocję i wejdź na FAQ/Częste pytania. Tam znajdziesz odpowiedź![]()
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl
Ale w razie zagubienia przesyłki wolisz zwrot 110 zł (gdy nadasz poleconą) czy 0 zł (gdy nadasz zwykłym listem) ?
Zawsze lepsza taka rekompensata niż żadna.
A że dłużej będzie szło bo tam jakieś PO Boxy - nie mój problem. Ma dotrzeć a nie się zgubić bez żadnej gwarancji reklamacji.
Co do karteczki - masz na niej nr nadania i dane przesyłki znajdują się w systemie pocztowym... więc to wcale nie taka iluzja. Przy mnie wiele razy szukali różnych przesyłek, w tym i dla mnie, czy to paczki, czy to pobraniowej czy poleconej - i mogli namierzyć gdzie utknęła, na tej samej zasadzie rozpatrywane są reklamacje.
Taka jest główna różnica między nadaniem przesyłki rejestrowanej a zwykłej. A jeśli do środka wsadzasz dokumenty warte więcej niż możesz standardowego odszkodowania dostać (max 50 krotność kosztów nadania a nie 110zł - to tak przy okazji) to nadaj przesyłkę z zadeklarowaną wartością.
Raz jeden sprzedający mi na Allegro naciął się gdy nadał zwykła przesyłkę i Poczta ją zgubiła - na swój koszt wysłał po raz drugi. Ja się na jego błędzie nauczyłem nadawać albo rejestrowane (polecone) albo wartościowe i dwa razy mi się to już opłaciło (zwroty z reklamacji).
Ale niestety... ludzie maja ciągle tą tendencję "wysłać byle najtaniej. byle szybciej" a później lament bo przesyłka nie dotarła a Poczta zgubiła nie uznaje reklamacji...
I skąd się wzięło to powiedzenie "mądry Polak po szkodzie" ?
Sorki za tak głupie i w sumie proste pytanie przynajmniej to pierwsze
1.Do kiedy musi dojść list do Irlandii aby dostać cashback?
2.Czy warto się zabijać za cashback'iem(czyt. paragonem z 2007), czy przeczekać, bo i tak ceny po promocji będną na poziomie nominał - cashback?
Jakie jest Wasze zdanie?
Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....
Okey pytanie 1 odp. do 15.02 a na drugie jednak poproszę o parę słów.
Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....
Tomek - zajrzyj do RTV-EURO-AGD - miesiąc temu brałem u nich 40D na raty 0% (30 rat). Cena wprawdzie wyższa o jakieś 200-300 zł niż na Allegro, ale raty naprawdę 0%. Ja dałem sobie wcisnąć przedłużoną gwarancję na 2 lata, ale i tak cena (rata) mnie zadowala. A i na Casch back się załapałem
Pozdrawiam
Woyd
Dostaliście ostatnio jakieś maile w sprawie zwrotu? Ja wysłałem priorytet polecony 17.12.2007r i cisza....zero odpowiedzi
Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L
czy ważna jest miejscowość w rubryce bank city czy kasa trafi po nr konta.
Napisałem że bank city to Łódź a oddział jest w Zgierzu(miejscowość pod Łodzią???
Proszę o szybką odpowiedź!!!!
Ostatnio edytowane przez Tomky ; 07-01-2008 o 22:23