Strona 18 z 63 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 621

Wątek: Cash Back od 1.10.07

Bywalec Awatar smartb
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Aż musiałem sprawdzić na allegro. Fotoit nie podniósł cen po 01.10.07, jak mieli 4199 za 40d tak mają i teraz, wiem, bo obserwowałem ceny u nich, bo cały sprzęt tam kupiłem (Łukasz pozdrowienia z Legionowa dodatkowe-5% się należy;-). Pewnie mieli body z USA, a nagadali klientowi, ze europejskie, więc jakoś musieli wybrnąć, albo sami nie wiedzieli. Teraz w każdym razie na allegro mają wystawioną 40D za 4199 z opisem, ze należy sie zwrot 270 od Canona - szybka odpowiedź na ten wątek - muszą chyba codziennie czytać. Ogólnie Fotoit to dobry sklep na ok 10 zakupionych aparatów /obiektywów /lamp nie zawiodłem się ani razu (nic po prostu nie zepsuło się odpukać)
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sciemniacze sa, bo gdy kupowalem 30D u nich, to wtedy niewazne bylo w jakim pudelku biore a zapytalem specjalnie bo mieli 30D w takim i takim, na wszelki wypadek wzialem wtedy z naklejka

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wakeford Zobacz posta
    ...jak wiadomo Canon rozpoczął do 30.12.07. promocje Cash Back na część swojego asortymentu.
    No wlasnie... wiadomo... wiec po co nowy watek?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smartb Zobacz posta
    To czy faktura jest lewa nie zależy, od tego, że została stworzona w wordzie, tylko od tego, że nie została zaksiegowana w książce przychodów i rozchodów, i fiskus może upomnieć się o odliczony vat. Dobry sklep to moze byc Fotokonsorcjum w centrum targowek na Glebockiej + widzialem, ze na allegro wystawiaja 40D za 4100 zl, czli prawie najnizej
    Fotokonsorcjum ?... No właśnie w kwestii cash back ja bym ich nie posądzał o uczciwość. Kupiłem u nich parę dni temu (działają w internecie jako sklep fotoklik.pl) 2 obiektywy (10-22 i 24-105 L), specjalnie się upewniałem, czy są kody do c.b. na pudełku (odbierałem osobiście na Głębockiej, kody były zaklejone jakimiś nalepkami) - no i oczywiście zamiast kodów były dziury powycinane nożyczkami. W sklepie - ściemnianie opisywane wyżej ("tylko specjalnie oznaczone pudełka" itp). Na szczęście mam 10 dni na zwrot :-) i poszukanie czegoś innego.

Uzależniony

Domyślnie

Przepraszam, ale to już jest kradzież! Dobrze, że Ci nie wmawiali że sam je wyciąłeś. Pytanie, co robić z takimi oszustami?

Bywalec Awatar smartb
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

No to pięknie z tym fotoklikiem/fotokonsorcjum. A co robić w takim przypadku-chyba jasne: nie kupować, nawet jak mają o 100/200/300 zł niżej, niż u innych sprzedawców
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Uzależniony

Domyślnie

Moze takie rzeczy powinny byc zglaszane do Canon Polska albo do PIHu? Przeciez te sklepy bezkarnie okradaja ludzi.
    Prosze, tutaj jest numer do PIHu w wawie: (0-22) 826-18-30, 826-42-09.
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 14-10-2007 o 12:22

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Moze takie rzeczy powinny byc zglaszane do Canon Polska albo do PIHu? Przeciez te sklepy bezkarnie okradaja ludzi.
    Prosze, tutaj jest numer do PIHu w wawie: (0-22) 826-18-30, 826-42-09.
    No bez checy . Każdy ma - póki co - prawo dawać cenę jaka mu się żywnie podoba. Inna sprawa czy to ktoś kupi?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Nie chodzi o cene, tylko o wycinanie i zaklejanie kodow. Przeciez nie wycinaja ich, zeby jest wyrzucic Moim zdaniem to jest zwykle okradanie nieswiadomych klientow.
    Kupujesz towar na ktory PRODUCENT daje CI cashback i okazuje sie ze sprzedawca, zanim sie zorientowales, juz SOBIE Twoj cashback odebral.
    Dla mnie jest to kradziez, niezaleznie od tego czy zlodziejami sa sprzedawcy na wlasna reke oszukujacy klientow czy wykonujacy tylko polecenia wlasciela sklepu.
    Nie trawie zlodzieji i oszustow, ani dzialajacych jako osoby fizyczne ani jako prawne.
    Tez mialem przygode z cashbackiem. Kupilem 40d od sklepu, ktory niby miescil sie w UK a w rzeczywistosci wysylal towar z HK. Wystawilem im negatywa i moze nastepna osoba sie juz nie natnie na ich swietna cene. Stracilem na tym zakupie 50euro, bo oczywiscie cashbacku nie dostane. Co prawda przeprosili i zaproponowali pelny zwrot kasy, ale ze za kilka dni jade do Hiszpanii nie skorzystalem z ich oferty. Sprawdzilem tez ich inne komentarze i sie okazalo, ze nie jestem pierwsza osoba ktora zlowili na ta sama przynete.
    Zlodzieji i oszustow trzeba tepic, zeby chronic innych uczciwych obywateli.
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 14-10-2007 o 19:21

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cenę tak, ale wycinanie kodów i zaklejanie pustych miejsc jakimiś naklejkami to już pozbawienie możliwości skożystania ze zwrotu czyli już może podpaść pod jakieś paragrafy..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 18 z 63 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów