co z tego,*że na FVAT?
W poprzednim cashbacku miałem 2 rzeczy kupione na firme i kase przysłali.
Wczoraj wysłałem zwrot za 5D i mam nadzieję, że też zwrócą.
co z tego,*że na FVAT?
W poprzednim cashbacku miałem 2 rzeczy kupione na firme i kase przysłali.
Wczoraj wysłałem zwrot za 5D i mam nadzieję, że też zwrócą.
Pkt 8 regulaminu forum
Jakbyś chciał CashBack zaksięgować po bożemu, to miałbyś problemy. Papiery wysyłane do Canon/Ireland nie są poprawnymi dokumentami księgowymi. Tak naprawdę ktoś (C./IR ?) powinien Ci wystawić fakturę korygującą - ale oni to oczywiście zbędą milczeniem. Canon/PL nie ma żadnej umowy z C./IR w zakresie cashback, sprawdziłem (a właściwie moja księgowa sprawdziła - ja sam będę coś kupował na firmę).
Tak naprawdę najlepiej kupić sprzęt na firmę, odliczyć VAT i podatek dochodowy, a kasę z Irlandii (od innego podmiotu niż sprzedawca !) skierować na konto prywatne :-)
Przejrzalem "cashbackowe" watki ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi. Czy ktos znajacy sie na cashbackach moglby napisac ktory kod powinienem wyslac aby otrzymac zwrot?
Tak wygladaja moje kody (ponumerowane od 1 do 3):
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
Ja wyciąłem kawałek z 1 i 2 i zwrot będzieLepiej wysłać za dużo niż za mało.
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
byle nie całe pudełko![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Należy wysłać sam kod z kodem towaru EAN (taki sam dla wszystkich egzemplarzy danego typu). Czyli ten z numerem 3 na zdjęciu jatzzeka, a w zasadzie to co jest pod tą naklejką.
Było o tym pisane na formum jako odpoweidź z UK. Sam sprawdzałem 3x i za każdym razem przyszła kasa.
Czyli mam wyciac z pudelka obszar z naklejka nr 3 a nastepnie odkleic naklejke? Sprawdzilem: spod naklejki nr 3 nie widze zadnych przeswitow, za to spod naklejki nr 2 widze (przeswituja te same numery, ktore widnieja na naklejce nr 1). Na moje oko to naklejka nr 3 (zreszta kazda) nie odejdzie latwo - raczej sie rozerwie niz odklei.
Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 09-10-2007 o 07:06
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
Sorry! Nie nr 3 tylko 2!!To jest kod EAN towaru.
Pewnie wystarczy tylko wyciąć fragment z naklejką nr 2 i wysłać. Nie wiem czym różni się kod spod naklejki (tam też jest EAN) z tym na wierzchu. U mnie na żadnym z pudełek nie było w tym miejscu naklejki.
Kod zaczynający się od (21) to numer seryjny - nie trzeba go wysyłać.