Strona 14 z 63 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 621

Wątek: Cash Back od 1.10.07

Domyślnie

co z tego,*że na FVAT?
    W poprzednim cashbacku miałem 2 rzeczy kupione na firme i kase przysłali.
    Wczoraj wysłałem zwrot za 5D i mam nadzieję, że też zwrócą.
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fostel Zobacz posta
    Uuu... a ja kupuję, w zasadzie już kupiłem (03-10-2007) 40D Body, ale na FV na firme... czyli CashBack przeszedł mi koło nosa :/
    Jakbyś chciał CashBack zaksięgować po bożemu, to miałbyś problemy. Papiery wysyłane do Canon/Ireland nie są poprawnymi dokumentami księgowymi. Tak naprawdę ktoś (C./IR ?) powinien Ci wystawić fakturę korygującą - ale oni to oczywiście zbędą milczeniem. Canon/PL nie ma żadnej umowy z C./IR w zakresie cashback, sprawdziłem (a właściwie moja księgowa sprawdziła - ja sam będę coś kupował na firmę).
    Tak naprawdę najlepiej kupić sprzęt na firmę, odliczyć VAT i podatek dochodowy, a kasę z Irlandii (od innego podmiotu niż sprzedawca !) skierować na konto prywatne :-)

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icik Zobacz posta
    A jak sie ma ze zwrotem kasy gdy np. obiektyw jest z zestawu z 5D a sklep sprzedaje ten zestaw osobno. Cena wtedy jest bardzo atrakcyjna ale pytanie czy canon będzie honorował takie postepowanie. Zadziałał już ktoś w ten sposób?
    Przerabiał ktoś taki temat?
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icik Zobacz posta
    Przerabiał ktoś taki temat?
    To nie ma znaczenia czy szkiełko jest z kita lub tez nie, ponieważ białe pudło powinno zawierać naklejkę z numerkami szkiełka i to wystarczy do odzyskania zwrotu, jeśli naklejki nie ma to znaczy że zwrot zrobił ktoś za nas

Pzdr.

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przejrzalem "cashbackowe" watki ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi. Czy ktos znajacy sie na cashbackach moglby napisac ktory kod powinienem wyslac aby otrzymac zwrot?

Tak wygladaja moje kody (ponumerowane od 1 do 3):
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Ja wyciąłem kawałek z 1 i 2 i zwrot będzie Lepiej wysłać za dużo niż za mało.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

byle nie całe pudełko
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Należy wysłać sam kod z kodem towaru EAN (taki sam dla wszystkich egzemplarzy danego typu). Czyli ten z numerem 3 na zdjęciu jatzzeka, a w zasadzie to co jest pod tą naklejką.
    Było o tym pisane na formum jako odpoweidź z UK. Sam sprawdzałem 3x i za każdym razem przyszła kasa .

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czyli mam wyciac z pudelka obszar z naklejka nr 3 a nastepnie odkleic naklejke? Sprawdzilem: spod naklejki nr 3 nie widze zadnych przeswitow, za to spod naklejki nr 2 widze (przeswituja te same numery, ktore widnieja na naklejce nr 1). Na moje oko to naklejka nr 3 (zreszta kazda) nie odejdzie latwo - raczej sie rozerwie niz odklei.
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 09-10-2007 o 07:06
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    Czyli mam wyciac z pudelka obszar z naklejka nr 3 a nastepnie odkleic naklejke? Sprawdzilem: spod naklejki nr 3 nie widze zadnych przeswitow, za to spod naklejki nr 2 widze (przeswituja te same numery, ktore widnieja na naklejce nr 1). Na moje oko to naklejka nr 3 (zreszta kazda) nie odejdzie latwo - raczej sie rozerwie niz odklei.
    Sorry! Nie nr 3 tylko 2!! To jest kod EAN towaru.
    Pewnie wystarczy tylko wyciąć fragment z naklejką nr 2 i wysłać. Nie wiem czym różni się kod spod naklejki (tam też jest EAN) z tym na wierzchu. U mnie na żadnym z pudełek nie było w tym miejscu naklejki.

Kod zaczynający się od (21) to numer seryjny - nie trzeba go wysyłać.

Strona 14 z 63 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów