Strona 12 z 63 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 621

Wątek: Cash Back od 1.10.07

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -MM- Zobacz posta
    Zastanawiam się czy rachunek, fakturka musi być z terenu UE? Hę?
    http://canon20thanniversary.onlinere...com/terms.aspx

i wszystko jasne.

Czyli w skrócie:
    Jako obywatel EEA lub Szwajcarii kupujesz sprzęt na terenie EEA lub Szwajcarii pod warunkiem że był to sprzęt sprzedany przez CANON w krajach EEA lub Szwajcarii.
    Ostatnio edytowane przez msp ; 02-10-2007 o 19:30

Dopiero zaczyna Awatar -MM-
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Dzięki, no to czas szukać sklepów :-P

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -MM- Zobacz posta
    Zastanawiam się czy rachunek, fakturka musi być z terenu UE? Hę?
    Raczej na pewno. Cashback dotczy Unii. Z tego co wiem to w stanach nie ma tej promocji. Ma być coś innego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar JarQ
    Miasto
    Szamotuły

Domyślnie

Co do papierów (dowód zakupu) potrzebnych do uzyskania zwrotu.
    Ostatnią promocję że tak powiem wygrałem.
    Miałem kupiony zestaw 30D+ 17-85 przed promo.
    Więc nie miałem nic do stracenia i postanowiłem pokombinować. Poprosiłem kumpla żeby wypisał mi FV: z wyżej wymienionym sprzętem (kolega prowadzi sklep komputerowy) po czym orginał dał mi do ksero które wysłałem wraz z kodami kreskowymi. FV oczywiście wycofał z systemu (czy zrobił korektę i wpisał 10 płyt CD nie pamiętam).
    Wszystko przebiegło bez zająknięcia i po miesiącu 970zł wylądowało na moim koncie.
    Oczywiście nie omieszkam tego przeprowadzić tym razem 40D + 70-200 f4 L IS
    Powyższego tekstu proszę nie traktować jako instrukcji gdyż może zawierać fikcję literacką :-)

jaco1
    Guest

Domyślnie

To ja mam pytanie, wg punktu 2 regulaminu:

2. Promocja jest ważna w następujących krajach: Andorra, Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy sprzętu foto-wideo Canon.

i właśnie o to musi być konsumentem - czy wg. tego punktu jeśli chcę zakupić na FV na firmę to nie przysługuje mi ZWROT?? - we wcześniejszych promocjach tez był taki zapis - czy ktoś kto przedstawił FV na firmę dostał zwrot?

Dopiero zaczyna Awatar JarQ
    Miasto
    Szamotuły

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaco1 Zobacz posta
    To ja mam pytanie, wg punktu 2 regulaminu:

2. Promocja jest ważna w następujących krajach: Andorra, Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy sprzętu foto-wideo Canon.

i właśnie o to musi być konsumentem - czy wg. tego punktu jeśli chcę zakupić na FV na firmę to nie przysługuje mi ZWROT?? - we wcześniejszych promocjach tez był taki zapis - czy ktoś kto przedstawił FV na firmę dostał zwrot?
    Odpowiedź masz post wyżej

jaco1
    Guest

Domyślnie

Ten post wyżej nie jest odpowiedzią gdyż nie ma w nim WYRAŹNIE napisane czy FV - jest na firmę czy na osobę prywatną...

Przecież FV może otrzymać osoba prywatna luj np. jednoosobowa dzialałnoścgospodarcza gdzie nagłówek FV wygląda:

Jan Kowalski
    ul. Kwiatowa 17
    ble ble ble

A jak np. Fv jest:

STUDIO GRAFICZNE I FOTO
    Jan Kowalski
    ul. Kwiatowa 17

i właśnie chodzi mi o tą sprawę...

Bo zamiana FV mnie nie dotyczy bo w moim mieście nie mam gdzie kupić tego obiektywu - więc muszę przez net. A to co tutaj jest opisane to jest jawne oszustwo - więc niestety skarbówka nie daj Boże jak to wykryje - a kiedyś może... - to ten co wystawiał FV - będzie miał problemy...

Nie rozmawiajmy o oszustwie - bo na to kilka sposobów bym przedstawił...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kosa14 Zobacz posta
    a jak mozna skorzystaćz tego cash back-u??
    Ano normalnie. Kupujesz sprzęt z listy. Wysyłasz kody paskowe z pudełka wraz z wypełnionym formularzem ze strony Canona (odpowiedniej ). Dołączasz paragon lub fakturę. I czekasz aż pieniądze wpłacą Ci na konto. Towar musi być kupiony na osobę fizyczną w UE.
    Wszystko jest dokładnie opisane w regulaminie tej promocji.

EDIT: Chyba piszę to do nikogo .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-10-2007 o 00:05
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JarQ Zobacz posta
    Co do papierów (dowód zakupu) potrzebnych do uzyskania zwrotu.
    Ostatnią promocję że tak powiem wygrałem.
    Miałem kupiony zestaw 30D+ 17-85 przed promo.
    Więc nie miałem nic do stracenia i postanowiłem pokombinować. Poprosiłem kumpla żeby wypisał mi FV: z wyżej wymienionym sprzętem (kolega prowadzi sklep komputerowy) po czym orginał dał mi do ksero które wysłałem wraz z kodami kreskowymi. FV oczywiście wycofał z systemu (czy zrobił korektę i wpisał 10 płyt CD nie pamiętam).
    Wszystko przebiegło bez zająknięcia i po miesiącu 970zł wylądowało na moim koncie.
    Oczywiście nie omieszkam tego przeprowadzić tym razem 40D + 70-200 f4 L IS
    Powyższego tekstu proszę nie traktować jako instrukcji gdyż może zawierać fikcję literacką :-)
    Chyba jednak fikcja, bo nie zwróciliby Ci 970 PLN ?
    Przecież potrącali 20 PLN na swoje koszty !!!
    Przynajmniej tak było w moim przypadku

Ale czy zauważyliście, że niektóre obiektywy skoczyły troczkę do góry od 1.10 ?
    No niestety jak się szykuje większa sprzedaż, to od razu reagują na to sklepy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chcę właśnie kupić EF 100-400 na FV
    i znalazłem sklep gdzie kosztował przedwczoraj 5.450,-
    a teraz zerknąłem i... 5.950,- !!!
    Ostatnio edytowane przez comp ; 05-10-2007 o 00:33 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 30D # EF-S 17-85 IS USM # EF 100-400 L IS # lampa Soligor 42AS # PowerShot Pro1 # kilka filtrów

Nood
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comp Zobacz posta
    Chyba jednak fikcja, bo nie zwróciliby Ci 970 PLN ?
    Przecież potrącali 20 PLN na swoje koszty !!!
    Przynajmniej tak było w moim przypadku

Ale czy zauważyliście, że niektóre obiektywy skoczyły troczkę do góry od 1.10 ?
    No niestety jak się szykuje większa sprzedaż, to od razu reagują na to sklepy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chcę właśnie kupić EF 100-400 na FV
    i znalazłem sklep gdzie kosztował przedwczoraj 5.450,-
    a teraz zerknąłem i... 5.950,- !!!
    to 20pln to akurat potraca bank za realizacje przelewu zagranicznego :]

Strona 12 z 63 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów