Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Jak podbić ranking strony www wyszukiwarce internetowej ?

Domyślnie

Moze to coś Ci pomorze
    Pozycjonowanie_stron_WWW_Krok_po_kroku
    http://rapidshare.com/files/57759114...kroku.rar.html
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i moze to
    Pozycjonowanie i promocja
    http://rapidshare.com/files/57760234...mocja.rar.html
    Ostatnio edytowane przez guest1 ; 23-09-2007 o 21:27 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hmm, niektóre rady tutaj zawarte są trochę ryzykowne. H2 wielkości sporego paragrafu? Meta refresh z "atrapy" na właściwą treść? Google wbrew pozorom tak głupie nie są ;-)

Z dwóch PDFów w tym pliku drugi wydaje się ciekawy.

A tak w ogóle (i wiem, że teraz, w dobie myślenia "jak tu oszukać google, tak żeby się nie narobić a zrobić i ew. zarobić" to trochę niemodne) mimo wszystkich wymysłów kombinatorów od SEO, ciągle najlepszy sposób na pozycjonowanie w wyszukiwarce, to... uwaga uwaga, wiem że trudno na to wpaść : zrobienie dobrej strony z dużą ilością ciekawej treści, w poprawnym HTML i nie przekombinowanej bajerami JS/flash. Nawet jeśli będzie się mniej błyskać i mrugać kolorami ;-)

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    ... uwaga uwaga, wiem że trudno na to wpaść : zrobienie dobrej strony z dużą ilością ciekawej treści, w poprawnym HTML i nie przekombinowanej bajerami JS/flash. Nawet jeśli będzie się mniej błyskać i mrugać kolorami ;-)
    no tak ale jak ktoś nie umie w html'u, nie mówiąc o "poprawnym" który wygląda tak samo na każdym kompie i w każdej przeglądarce... :-|

Bywalec Awatar brzoza
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gutek Zobacz posta
    ze stronami we flashu jest gorzej bo google nie ma jak pobrać treści strony.
    Od flasha bodajże w ver. 8 można w dokumencie wpisać sobie opis i keywordsy - nawet pomaga.

pozdr.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Dziękuje Panom serdecznie , "przegryzam" się właśnie przez materiały i wskazówki, które od was dostałem.

Tu jest strona konkurencji, mojego klienta: http://www.acalternator.com/, która po wpisaniu tekstu "electric auto repair orange county" zarówno w Google, jak i Yahoo wyskakuje na pierwszej pozycji.
    Czy w source tej strony można wyciągnąć informacje w jaki sposób się wypromowali lub kto ich wypromował?

Domyślnie

Firmy, ktore pozycjonuja strony korzystaja tez z tzw. LinkFarms, ktore na 1 rzut oka wygladaja jak portale tematyczne ale sa tam glownie linki do stronek, ktore dana firma promuje i jesli tych farm jest od cholery to wtedy do "twojej" strony jest sporo odnosnikow co przeklada sie na rank danego sajta.
    Moim zdaniem najlepiej zaplacic firmie, ktora sie tym zajmuje, bo nad pozycja w rankingu trzeba pracowac caly czas. Cena takiej uslugi zalezy od ilosci slow kluczowych na ktore ma reagowac przegladarka i ilosci konkurencji - w przypadku tych slow "Electric auto repair Orange County" google wypluwa 1,830,000 wynikow wiec stad zapewne ta cena 300$ miesiecznie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów